Kärppien tähtihyökkääjä Ville Leskinen tuhlaili läpiajoja HIFK:ta vastaan – "Olisi niistä voinut tehdä"

Kärppien ja HIFK:n huipputasainen jääkiekkoliigan välieräsarja sai arvoisensa näytöksen lauantaina Oulussa. Maalittomasti edennyt ottelu kääntyi kolmannessa erässä Kärpille Michal Kristofin tekemän erikoisen maalin myötä.

Kristof otti päädystä kimmonneen kiekon näppärästi haltuun, pyörähti vetopaikkaan ja laukoi kiekon maaliin puolustaja Kyle Quinceyn ja maalivahti Atte Engrenin jalkojen välistä eli längistä.

HIFK haki lopussa tasoitusta ilman maalivahtia, jolloin Kärpät kaunisteli loppulukemiksi 3–0. Aiemmin pelin aikana kaksi kertaa läpiajossa ollut Ville Leskinen pisti kiekon kahdesti tyhjään maaliin.

–  Olisi niistä parista läpiajostakin voinut tehdä, mutta olivathan lopun maalit helpottavia, Leskinen kommentoi.

Samalla Leskinen nousi pudotuspelien pistepörssin kärkeen. Hän on saldonnut seitsemään peliin komeat pisteet 4+5=9.

–  Pienet marginaalit kääntyivät tänään meille. Nämä ovat olleet jämäköitä ja tiukkoja pelejä, Leskinen muistutti.

Runkosarjan ylivoimaisesti voittanut Kärpät on joutunut välierissä selvästi kovemman haasteen eteen kuin aiemmin kauden aikana.

Lauantaina Kärpät menetti kiekkoja hyökkäyssiniviivallaan ja HIFK pääsi kääntämään peliä usein oululaisten päätyyn.

–  Ensimmäisessä erässä pelasimme ihan hyvin, mutta toisessa erässä teimme tyhmiä virheitä ja IFK sai niistä hyviä paikkoja, Leskinen näki.

"Vastustajan veskari pääsee liian helpolla"

HIFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen oli tyytyväinen joukkueensa puolustamiseen, mutta hyökkääminen jäi hänen mielestään vähän vajaaksi.

–  Vastustajan veskari pääsee liian helpolla. Ajatuksissa tuntuu olevan, että kiekko pitää kuljettaa maaliin.

Nollapelin napannut Veini Vehviläinen torjui pelissä yhteensä 24 kertaa. Atte Engrenille merkittiin 18 torjuntaa.

–  Kolmannessa erässä marginaalit kääntyivät meille. Pystyimme pelaamaan hieman paremmin kuin toisessa erässä. Jatketaan taistelua, Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner sanoi.

Kärpät johtaa sarjaa voitoin 2–1.