Mainos

Hevosihmiset raivostuivat tv-raportista

Hevosten ystävät ovat raivostuneet nähtyään MTV3:n 45 minuuttia -ohjelman teurashevosten kuljetuksista EU:n alueella kertoneen raportin. Innokkaimmat nettikeskustelijat ovat jo perustaneet uuden hevosia puolustavan verkkosivun, joka etsii keinoja puuttua eläinrääkkäyksen tunnusmerkit täyttävään kuljetusongelmaan.

Ohjelmassa näytetystä eläinten kohtelusta suuttuneet keräävät muun muassa adressia asian puolesta.

- Tuo video on mielestäni niin raju, että byrokratian luulisi väistyvän. Voisiko joku näyttää tämän jossain komission istunnossa, katsotaan kuinka moni yökkää pelkästä kuvotuksesta ennen puoliväliä, kysyy nimimerkki Elisa 45 minuuttia -ohjelman Kolme varttia -blogissa.

- Olisi kyllä kiva näin tavallisena tallaajana pystyä jotenkin toimimaan. Meille ei-julkkiksille ainoa tapa taitaa olla mielenosoitus, jolla saisimme toiminnasta julkisempaa. Liput, laput ja lakanat mukaan ja eduskuntatalon eteen mellakoimaan eläimien oikeuksista, vaatii nimimerkki Krisse.

- Pitäisi koota suomalaisista julkisuuden henkilöistä "Hevosten ystävät"- yhdistys. Tässä maassa ja muualla tavallisen virtasen sanomiset ei paljon paina. Haastetaan mukaan nyt ainakin kaikki Hippoksen ja Hevosurheiluliiton jäsenet alkajaisiksi. Sitten Riitta Väisänen, Uma, Kyra Kyrklund, C. Wegelius, Tuire Kaimio, Susanna Sievinen, Toni Nieminen, vaatii nimimerkki Me.

"Ovatkohan eläinten oikeuksista huolestuneet oikeassa paikassa?"

- Hei, löytyisipä joukko ihmisiä, jotka perustaisivat ryhmän ja alkaisivat pelastaa noita hevosia. Samoin kuin on perustettu karhuryhmä, joka pelastaa Aasian karhuja. Itse olen antanut avustusta karhuryhmälle ja antaisin hevosillekin. Vain konkreettinen toiminta auttaa, sanoo nimimerkki Tarja.

- Monet eivät millään raaski viedä hevosta teurastamoon vaan laittavat mieluummin monttuun. Mitä siitä sitten seuraa? Ulkomailta tuodaan tonneittan hevosenlihaa, joka ei taatusti tuollaisen kuljetuksen jälkeen ole lähelläkään sitä laatua, jonka suomalainen vihreän laitumen laitaan kaadettu, pienessä kotiteurastamossa paloiteltu ja palvattu on.

Ovatkohan eläinten oikeuksista huolestuneet olleet aivan oikeassa paikassa kun suomalaisessa sikalassa? Heillä olisi ollut paljon antoisampi reissu jossain etelämpänä, kysyy tv-jutusta järkyttynyt nimimerkki AnskuMarttojen keskustelusivuilla.

- Hyvä ohjelma. Kun kettutytöt videoivat "suomalaista" karjanhoitoa, teurastus kielletään. Liha ostetaan sitten tällaisista maista ja olosuhteista. Videot eivät olleet Suomesta. Mutta on parempi kasvattaa eläimiä Suomessa, ettemme osta paljon kurjemmista maista lihaa, sanoo nimimerkki Suomalaisten vika ajattelutavassaSuomi24-keskustelusivuilla.

45 minuuttia esitti keskiviikkona raportin, joka näytti hevosten väkivaltaista kohtelua Espanjassa ja Puolassa. Hevosia kuljetettiin yhteen sullottuina tuhansia kilometrejä halki Euroopan.

Joukossa oli myös loukkaantuneita, jalkansa murtaneita eläimiä. Suuri osa tällä tavalla kuljetetuista hevosista päätyy Italiaan, jossa hevosenlihasta maksetaan hyvä hinta. Italia on salamituotantoineen suurin hevosenlihan ostaja ja kuluttaja EU:n alueella.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.