Hevoshulluus kiertää kuninkaallisten verissä

Hevospoolo on ollut Englannin hovin suosikkiharrastus aina viime vuosisadan alusta saakka. Nykyisin hevosten selässä viihtyy etenkin raikuliprinssi Harry. Siniveristen hevoshulluutta käsitellään AVA Dokumentissa vappupäivänä.

Kuninkaallinen hevosharrastus juontaa juurensa aina 1920-luvulle saakka, jolloin kuningas Edvard VIII hurahti lajiin ja tutustutti myös lähipiirinsä sen saloihin. Kuningashuoneen nykyhallitsijoista innokkaimpia poolon pelaajia ovat olleet kuningatar Elisabet sekä Walesin prinssi Charles.

Charles sai ensimmäisen poolohevosensa ollessaan 15-vuotias ja ensimmäisen ottelunsa prinssi pelasi vuonna 1963, mutta vuoden 1992 jälkeen hänet nähtiin pelaamassa enää hyväntekeväisyysotteluissa. Innokas prinssi jäi poolosta eläkkeelle vuonna 2005 haikein mielin, harrastettuaan lajia 40 vuotta ja pelattuaan joukkueissa ympäri maailman.

Prinssit William ja Harry ovat seuranneet isänsä viitoittamaa tietä ja pistäneet hekin parastaan poolokentillä. Pian avioituva kruununprinssi William ei tosin ole osoittanut lajiin yhtä suurta intohimoa kuin pikkuveljensä.

Prinssi Harry on pelannut isänsä tapaan pooloa ympäri maailman, maailman parhaiden hevospoolon taitajien kanssa. Rasavilliprinssi on saanut taidoistaan tunnustusta jopa lajin huipuilta.

– Harryssa on paljon potentiaalia. Hän on selvästi taitava ja erittäin vahva pelaaja. William on ok, mutta häneltä puuttuu intohimo lajia kohtaan, argentiinalainen poolotaituri Eduardo Novillo Astrada on todennut.

Viimeksi Harryn pooloharrastuksesta kohistiin, kun prinssi putosi hevosensa selästä kesken New Yorkissa pelatun hyväntekeväisyysottelun. Prinssi nousi kuitenkin reippaasti takaisin poninsa selkään ja voitti joukkueensa kanssa palkintopotin Afrikan AIDS-lasten hyväksi.

Englannin kuninkaallisten suhdetta hevosiin ja hevosurheiluun kuvaava dokumentti Kuninkaalliset hevoshullut nähdään AVAlla sunnuntaina 1.5. klo 17.00.

AVA

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja