Mainos

Herkästi laukeava ilmakivääri pois markkinoilta

Maahantuoja vetää Lion Brand -merkkiset ilmakiväärit pois markkinoilta, koska ne saattavat laueta itsestään. Kuluttajavirasto tutkitutti ilmakiväärin saatuaan ilmoituksen tapauksesta, jossa ase oli lauennut virittäessä ilman, että liipaisimeen oli koskettu. Aseen käyttäjä menetti onnettomuudessa näön toisesta silmästään.

Kuluttajavirasto kertoi tänään, että maahantuoja Oy Finland Camex Ltd on neuvottelujen jälkeen luvannut vetää Lion Brand -ilmakiväärit pois markkinoilta. Viime vuoden huhtikuuhun mennessä yhtiö oli tuonut niitä maahan kaikkiaan 2300 kappaletta.

Kuluttajavirasto testautti neljä Lion Brand -ilmakivääriä, joista yksi oli onnettomuudessa mukana ollut ja kolme muuta käyttämättömiä. Onnettomuusase laukesi testissäkin itsestään. Myös yksi käyttämättömistä aseista osoittautui liian herkästi laukeavaksi.

Tutkimuksen tehnyt Inspecta Oy huomautti myös, että lapsi voimiltaan heikompana yrittäisi todennäköisesti virittää aseen tukemalla perän maahan, jolloin aseen piippu osoittaa kohti kasvoja. Tilanne on Kuluttajaviraston mukaan todennäköisesti sama muidenkin ilmakiväärityyppien kohdalla. Kuluttajavirasto kehottaakin vanhempia kiinnittämään erityistä huomiota opastukseen ja valvontaan, mikäli ilmakivääri annetaan lapsen käyttöön.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.