Henri Kontinen ja John Peers iskivät Australian avointen loppuotteluun! Finaalin ajankohta muuttui

Henri Kontinen ja hänen australialaisparinsa John Peers etenivät kitkatta tenniksen Australian avoimen mestaruusturnauksen nelinpelin loppuotteluun Melbournessa. Kahdenneksitoista sijoitetut Kontinen ja Peers kaatoivat välierässä sijoittamattomat Argentiinan Leonardo Mayerin ja Portugalin Joao Sousan 6–1, 7–6 (8–6).

Voitto irtosi lopulta ilman erätappioita vajaassa puolessatoista tunnissa, vaikka ensimmäinen erä enteili tätäkin nopeampaa ratkaisua. Kontinen kertoi ottelun alla pelanneensa erikseen molempia vastustajia vastaan, mutta kohtasi heidät parina nyt ensimmäistä kertaa.

–  Se oli aika lähellä, että se olisi mennyt aika nopeasti. Odotimme kovaa vastusta, ja se olikin kovempi kuin numerot ensimmäisessä erässä kertoivat. Toisen erän puoliväliin asti olimme aika hallitsevia, pelasimme hyvin. Toisen erän loppuun tuli pieni probleema, mutta saimme hoidettua sen hyvin tie breakissa, Kontinen sanoi.

Kontinen ja Peers voittivat Australian avoimet vuonna 2017. Finaalipaikka grand slam -tasolla on kaksikon uran toinen.

–  Isoimpana on se, että olemme saaneet pelin kulkemaan. Meillä oli pitkä pätkä, jossa emme tahtoneet voittaa millään, vaikka teimme oikeita asioita. Kun täällä saimme pari voittoa, pallo lähti taas rullaamaan, Kontinen iloitsi.

"Todella kova pari"

Nelinpelin loppuottelu on siirtynyt sunnuntailta lauantaiksi. Kontinen ja Peers saavat vastaansa Ranskan Pierre-Hugues Herbertin ja Nicolas Mahutin. Viidenneksi sijoitetut ranskalaiset kaatoivat Yhdysvaltojen Ryan Harrisonin ja Sam Querreyn 6–4, 6–2.

–  Todella kova pari. He ovat voittaneet kaikki muut grand slamit paitsi tämän. Yksi harvoista pareista, joiden kohdalla tuntuu, että vaikka itse pelasi todella hyvin, se ei välttämättä riitä. Kova matsi tulossa, Kontinen sanoi.

Peers saa pelata kotiyleisönsä edessä, ja Kontinen sanoi siksi olevansa Australiassa niin lähellä kotiyleisöä kuin mahdollista grand slam -turnauksessa.

–  Toivoisin tietysti, että kotimaassani pelattaisiin grand slam -turnaus. Tämän lähemmäksi kotiyleisöä en taida päästä. Oli mukavaa, että yleisö oli puolellamme, ainakin suuri osa siitä. Kun ottelu alkaa, en enää mieti sitä onko peli Melbournessa vai Lontoossa, Kontinen sanoi.

Juttua päivitetty tuoreilla kommenteilla, tiedolla loppuottelun ajankohdan muuttumisesta ja finaalin vastustajista klo 8.54.

Lue myös:

    Uusimmat