Henri Kontiselle ja John Peersille jatkopaikka US Openissa – ei lainkaan helpon kaavan kautta

Henri Kontinen ja John Peers ovat selviytyneet jatkoon tenniksen Yhdysvaltain avointen nelinpelin ensimmäiseltä kierrokselta. Suomalais-australialainen pari toipui New Yorkissa avauserän tappiostaan ja voitti meksikolaisen Santiago Gonzalezin ja pakistanilaisen Aisam-Ul-Haq Qureshin kolmessa erässä 5–7, 7–6 (7–4), 6–3.

Kontinen kuvaili tulosta taisteluvoitoksi.

– Tenniksessä aika monesti on kiinni siitä, että mikä on huonon päivän taso. Pystyimme kaivamaan voiton, vaikka meillä ei ollut mitenkään paras päivä. Tärkeintä on se, että olemme kisassa mukana. Uskon, että pelaamme varmasti paremmin seuraavassa matsissa, Kontinen sanoi STT:lle.

Kontinen ja Peers hävisivät avauserän, kun Gonzalez ja Qureshi saivat syötönmurron Kontisen mukaan "vähän halvalla." Toisen erän alkuun suomalais-australialainen pari sai heti murron. Vaikka Gonzalez ja Qureshi paikkasivat, hyvä alku toi Kontiselle ja Peersille potkua.

– Meillä oli vahva tunne kolmanteen erään tullessa, Kontinen myönsi.

Kolmannessa erässä yksi syötönmurto riitti Kontisen parille ottelun voittoon.

"Koitetaan jatkaa voittojen tiellä"

Toisella kierroksella Kontinen ja Peers kohtaavat Argentiinan Leonardo Mayerin ja Portugalin Joao Sousan, jotka tulevat suomalais-australialaisen parin tielle jo kolmatta kertaa tämän kauden isoissa Grand slam -turnauksissa.

Kontinen ja Peers voittivat Mayerin ja Sousan tammikuussa Australian avointen välierissä ja toukokuussa Ranskan avointen avauskierroksella. 

– He ovat todella vahva pari takakentältä, tietenkin kun ovat kaksinpelaajia. Mutta he pelasivat hyvää nelinpeliä Australiassa. Varsinkin kaikki, jotka seurasivat, tietävät, että he eivät ole helppo vastus. Mutta koitetaan jatkaa voittojen tiellä, Kontinen ennakoi.

Lue myös:

    Uusimmat