Henri Kontinen huippuiskussa Ranskan avointen alla – "Olo kuin 18-vuotiaalla"

Suomen tennisässä Henri Kontinen uskoo, että hän on parinsa John Peersin kanssa todella lähellä pelaamisen loksahtamista kohdalleen. Kaksikko tähyää viikon kuluttua alkavaan kauden toiseen grand slam -turnaukseen, Ranskan avoimeen mestaruusturnaukseen.

–  Viime vuonna emme pelanneet kovin hyvin ennen Pariisin-turnausta, mutta siellä saimme pelin kulkemaan avauskierroksesta lähtien. Toivotaan samaa tämä vuonna, Kontinen kertoi Rooman ATP-turnauksessa, jossa hänen ja Peersin tie katkesi perjantai-iltana nelinpelissä niukkaan puolivälierätappioon.

Vuosi sitten Kontinen ja Peers ylsivät Pariisissa puolivälieriin ja olivat ottelupallon päässä välieräpaikasta. Kontinen uskoo, että heillä on nytkin menestymisen mahdollisuudet.

–  Ei ole mitään syytä, miksi emme voisi edetä pitkälle.

Kaksikko on fyysisesti vahvassa kunnossa, vakuuttaa Kontinen.

–  Olo on kuin 18-vuotiaalla, 28-vuotias Kontinen tuumasi.

"Onnistuminen on käsissämme"

Roomassa suomalais-australialainen kaksikko hävisi puolivälierän turnauksessa ykköseksi sijoitetuille Puolan Lukasz Kubotille ja Brasilian Marcelo Melolle. Ottelu päättyi voittajien eduksi 6–2, 6–7 (1–7), 10–6.

–  Toiseen erään asti minulla oli keskinkertainen olo. Joskus pitää vain naurahtaa ja karistaa sellainen tunne, ja täälläkin peli parani toisessa erässä, Kontinen kertoi.

Ranskan avoimet pelataan massakentillä, jolla Kontinen ja Peers ovat kevään aikana hioneet peliään useassa ATP-turnauksessa. Roomassa kaksikko eteni puolivälieriin, mutta vyölle tuli vain kaksi ottelua, koska he saivat luovutusvoiton toisella kierroksella.

Tammikuussa Kontinen ja Peers ylsivät Australian avointen loppuotteluun. He ovat saavuttaneet suurimmat menestyksensä kovilla kentillä, mutta hitaampi massa-alustakin alkaa sujua.

–  Nautin massalla pelaamisesta vuosi vuodelta enemmän. Olisimme toki toivoneet parempia tuloksia, mutta joissakin otteluissa olemme olleet lähellä parempaa. Tuntuu, että onnistuminen on ollut käsissämme, Kontinen sanoi.


Lue myös:

    Uusimmat