Henri Alén arvioi makumämmit: Tässä huippukokin tuomio

Perinteinen mämmi on saanut nyt uuden haastajan makumämmistä. Rukiisesta pääsiäisherkusta on muokattu kauppojen hyllyille muun muassa kinuski-kaakaokastikkeella ja vaniljalla maustettuja mämmejä.

MTV Uutiset vei ravintoloitsija, kokki Henri Alénille uusia makumämmejä testaukseen. Tuunatut mämmit eivät saaneet huimia kehuja julkkiskokilta.

– Ehkä makumämmit ovat sellaisia aloittelevan mämminsyöjän ensiaskeleita. Mutta on nämä niin makeita ja imeliä, että mulla kohta tippuu hampaat suusta.

Kritiikistä huolimatta, Alén löytää makumämmeille sopivan kohderyhmän.

– Aplodit siitä, että on uskallettu lähteä tällaisia kehittämään. Lapsellehan makumämmit voivat paremmin maistua, kun niissä on vielä kivannäköinen purkkikin.

Rohkeasti perinneruokia varioimaan

Ruoka-asiantuntijat eivät pidä perinneruoan tuunausta syntinä, vaan suorastaan rohkaisevat varioimaan tuttuja pääsiäisherkkuja.

– Nyt kun olemme kansainvälistyneitä ja vaihtelunhaluisia kuluttajia, niin mikä ettei. Siitä vaan kehittelemään omia versioita, rohkaisee ruokakulttuuriasiamies Anni-Mari Syväniemi Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitosta.

– Mämmijäätelö ja mämmijäädyke ovat ihan loistavia. Pannacotan kaveriksi voi laittaa myös mämmiä. Ei tuunauksessa ole mitään pahaa. Pääasia on se, että perinteet pysyvät hengissä, jotta tulevatkin sukupolvet pääsevät näihin ihanuuksiin tutustumaan, jatkaa Henri Alén.

Vaikka mämmin tuunaukselle annetaan siunaus, moni nauttii tuon rukiisen perinneherkun mieluiten tuttuun tapaan.

– Minun mielestä mämmi on parhaimmillaan silloin, kun sen saa sellaisenaan. Kauniista jälkiruokakulhosta, hopealusikalla syötynä, kuohukerman kanssa, Syväniemi kuvailee.

– Mämmin suhteen olen perinteinen. Mämmi mämminä, kerman kanssa, vähän sokeria päälle. Ei mitään muuta, Alén toteaa.

Essi Hietanen/MTV Uutiset

Lue myös:

    Uusimmat