Mainos

Henki-yhtiö Suomesta taistellaan

Tapiola ja Pohjola pyrkivät vaikuttamaan suoraan Suomi-yhtiön edustajiin. Sampo ja Fennia eivät kannata kirjeitse vaikuttamista.

Taistelu Keskinäisen Henkivakuutusyhtiö Suomen edustajien sieluista käy kuumana. Pohjola ja Tapiola lähettivät kaikille 75 jäsenelle kirjeen, jossa ne selvittivät oman tarjouksensa sisältöä. Fennia ja Sampo eivät ole lähestyneet jäseniä kirjeitse eivätkä suunnittele niin tekevänsä.

Pohjolan toimiva johto Iiro Viinasen ja Pirkko Alitalon suulla on vakuuttanut käyvänsä kovaa taistelua Suomi-yhtiöstä loppuun saakka. Ennen Suomi-yhtiön hallintoneuvoston kokousta Pohjola lähetti hallintoneuvoston jäsenille kirjeen, jossa kehuttiin Pohjolan tarjousta. Nyt kirjeen saavat kaikki Suomi-yhtiön edustajiston jäsenet.

Tapiola koki, että sen uusin tarjous Suomi-yhtiölle sivuutettiin tiistaisessa hallintoneuvoston kokouksessa. Yhtiö pelkää, etteivät hallintoneuvoston jäsenet edes oikeasti tienneet mikä Tapiolan viimeisin tarjous on. Eilen Tapiola lähetti kaikille edustajiston jäsenille tiedoksi oman tarjouksensa. Sen mukaan Suomi jatkaisi itsenäisenä yhtiönä Tapiola-ryhmässä. Suomi-yhtiö ja Henki-Tapiola voisivat erikoistua eri henkivakuutustoimintoihin. Tapiola korostaa Suomi-yhtiön identiteetin säilyttämistä ja keskinäisyyttä. Suomi-yhtiö on keskinäinen yhtiö Tapiolan tapaan. Tapiolan tarjouksessa tähdennetään, että Suomi-yhtiö päättää omistamiensa Pohjola-osakkeiden kohtalosta.

Sampo ja Fennia eivät innostu kirjevaikuttamisesta

Fennia-ryhmä neuvotteli Suomi-yhtiön kanssa yhteistyökuvioista ennen Suomi-yhtiön tiistaista kokousta. Henki-Fennian toimitusjohtajan Hannu Ketolan mukaan Fennia ei aio lähestyä edustajiston jäseniä suoraan. -Kunnioitamme virallisia neuvottelupolkuja, hän sanoo. Fennia ei Ketolan mukaan tällä haavaa neuvottele Suomen kanssa. -Ymmärtääkseni edustajisto käsittelee hallintoneuvoston esitystä. Jos sitä ei hyväksytä, sitten voivat alkaa uudet neuvottelut, Ketola sanoo.

Sammon tiedostusjohtajan Pertti Nurvalan mukaan Suomi-yhtiö on määritellyt itse miten neuvotellaan. -Ei ole oikein Suomi-yhtiötä kohtaan, että ohitamme heidän organisaationsa, hän sanoo. Nurvalan mukaan Sampo on kuitenkin valmis kertomaan asioista edustajille, mutta kirjeitse lähestymisestä ei yhtiössä ole tehty päätöstä. Suomi-yhtiön edustajiston ratkaiseva kokous on ensi viikon torstaina. (STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.