Mainos

Henki-Pohjolan osakemyynnistä sopimus

Yksityiskohdat Henki-Pohjolan osakekannan myynnistä Suomi-yhtiöille viilattiin kuntoon tänään allekirjoitetussa optiosopimuksessa. Osakemyynnistä sovittiin jo kesäkuun lopussa värikkäiden vaiheiden jälkeen.

Pohjolan hallitus on kevään ja kesän aikana määritellyt yhtiön toiminnalle uudet suuntaviivat. Yhtiöstä kerrotaan, että Pohjola jatkaa toimintaansa pörssiyhtiönä sekä keskittyy vahinkovakuutukseen. Pohjolan ylimääräinen yhtiökokous kokoontuu 29. elokuuta käsittelemään Henki-Pohjolan osakkeiden myyntiä.

Tänään allekirjoitetun optiosopimuksen mukaan Suomi-yhtiö voi hankkia Henki-Pohjolan osakkeet ensi vuonna maalis-huhtikuussa. Jos Pohjolan yhtiökokous ei tänä aikana ole ehtinyt kokoontua hyväksymään osakkeiden myyntiä, ostoaikaa jatketaan viikko yhtiökokouksen pitämisen jälkeen. Pohjola sitoutuu osakkeiden luovutusta seuraavien kolmen vuoden aikana pidättäytymään kilpailevan henkivakuutustoiminnan aloittamisesta tai henkiyhtiöiden hankkimisesta.

Henki-Pohjolan osakkeiden kauppahinnaksi tulee oma pääoma ja arvostuserot ensi helmikuun lopussa lisättynä sadalla miljoonalla eurolla. Arvostuseroista vähennetään verovelka, vähemmistön osuus sekä omaan pääomaan mahdollisesti sisältyvä Pohjolalle kuuluva osinko.

Henki-Pohjolan osto antaa Suomi-yhtiölle mahdollisuuden aloittaa jälleen uusien vakuutusten myynnin. Aiemmin on kerrottu, että myynti on tarkoitus saada liikkeelle syyskuun alussa. Ennen kuin nykyiseen kuvioon päädyttiin, Suomi-yhtiön ympärillä käytiin pitkä ja uuvuttava taistelu.

Alkujaan Suomi-yhtiö piti sulauttaa Henki-Pohjolaan. Osa suunnitelmaa oli Suomi-konserniin kuuluneen henkiyhtiö Salaman myynti Pohjolalle vuonna 1997. Samalla sovittiin, että Suomi ei myy uusia vakuutuksia. Salama on nykyinen Henki-Pohjola.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.