Mainos

Hengitysliitto: Sisäilmasairaille tarvitaan oma poliklinikka

Homeesta ja sisäilmasta sairastuneet eivät saa kokonaisvaltaista hoitoa, sanoo Hengitysliitto.

Sen mukaan sisäilmasairaita pompotellaan erikoislääkäriltä toiselle. Ratkaisuksi liitto ehdottaa sisäilmapoliklinikkaa, jonne sisäilmasta sairastuneiden hoito keskitettäisiin.

Moni homeesta ja sisäilmasta sairastunut joutuu taloudellisiin ongelmiin, sillä sisäilmasairaus johtaa usein työkyvyttömyyteen. Hengitysliitto vaatiikin sairastuneille oikeutta sairauspäivärahaan tai työkyvyttömyyseläkkeeseen.

Toinen sisäilmasta sairastuneiden ryhmä on ihmiset, jotka oireilevat sisäilmaongelmaisissa rakennuksissa. He eivät voi mennä työpaikalleen huonon sisäilman tai kemikaaleille altistumisen vuoksi.

Hengitysliitto haluaisi, että työnantajien täytyisi miettiä ratkaisuja työpaikkansa vuoksi sairastuneille. Ratkaisuja voisivat olla esimerkiksi etätyöt tai puhtaissa tiloissa työskentely.

Arvioiden mukaan Suomessa altistuu päivittäin kosteus- ja homevaurioille 600 000 - 800 000 ihmistä. Hengitysliitossa on käynnissä Homeesta sairastuneiden vertais- ja tukiverkostohanke, joka tukee sisäilmasairaiden hyvinvointia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.