Hengenvaaraan joutuneen vauvan äiti varoittaa: Älkää suudelko lastanne suulle!

Hengenvaaraan joutuneen lapsen äiti Claire Henderson haluaa varoittaa muita vanhempia – tavallinen yskänrokko oli tappaa hänen lapsensa. 

Voiko suudelma tappaa? Kyllä, mikäli kyse on vastasyntyneestä lapsesta. 

Claire Hendersonin vastasyntynyt lapsi Brooke sai yskänrokkoviruksen, minkä vuoksi hän joutui sairaalahoitoon viiden päivän ajaksi. Hendersonin mukaan lapsi olisi kuollut, mikäli hän ei olisi onnistunut huomaamaan tartuntaa ajoissa ja vienyt Brookea hoitoon välittömästi. 

Henderson julkaisi lapsensa kuvan Facebookissa varoitusteksillä varustettuna, jotta hän voisi varoittaa muita vanhempia suulle suukottamisen vaaroista. 

– Tiedän että tämä kuulostaa hätävarjelun liioittelulta, mutta mikäli ystäväni ei olisi ymmärtänyt varoittaa minua yskänrokon vaarallisuudesta, lapseni olisi voinut sairastua vakavasti, hän kirjoittaa. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Etenkin aktiivisesta herpestulehduksesta kärsivien tulisi käsitellä vastasyntyneitä varoen. Herpes voi oirehtia muun muassa sukupuolielimien ja kasvojen alueella. Alle 3-kuukautisen lapsen keho ei vielä kykene taistelemaan virusta vastaan ja pahimmillaan se voi aiheuttaa maksa- tai aivovaurion, ja johtaa jopa kuolemaan. 

Lähde: Facebook

Lue myös:

    Uusimmat