Mainos

Helteinen sää hillitsee matkakuumetta

Matkatoimistojen mukaan kotimaan hellejaksot heikentävät lomamatkojen myyntiä jopa useilla prosenteilla. Matkakohteista vanhat suosikit pitävät yhä pintansa.

Lämmin sää jarruttaa valmismatkojen myyntiä. Matkanjärjestäjien mukaan helteet kotimaassa voivat aiheuttaa ongelmia, koska jäljellä olevia ulkomaanmatkoja saattaa jäädä myymättä aiempaa enemmän.

Aurinkomatkojen kaupallisen johtajan Tuomo Meretniemen mukaan säätilanne vaikuttaa etenkin kesäsesongin lopun kysyntään.

- Jos on ollut oikein sateinen kesä, niin syyskuun paikat menevät kuin kuumille kiville. Toisaalta taas jos on saatu riittävästi aurinkoa Suomessa, niin silloin ei ole syntynyt kovin paljon sellaista patoutunutta tarvetta, Meretniemi luonnehtii.

Matkanjärjestäjille kyse on kuitenkin lähinnä loppurysäyksestä. Valtaosa kesäreissuista myydään jo ennen koulujen lomien alkamista.

Finnmatkojen viestintäpäällikkö Anu-Eveliina Mattila puolestaan arvioi, että pitkät hellejaksot voivat vavisuttaa myyntiä useilla prosenteilla.

Risteilyt Viroon romahtivat toukokuussa

- Sää vaikuttaa ainoastaan viime hetken kysyntään eli mitään dramaattisia vaikutuksia ei ole. Kesän alussa pitäisikin olla 70-80 prosenttia matkoista myytynä siten, että lähiviikkojen täyttöaste olisi huomattavasti korkeampi, Mattila kuvailee.

Perinteiset matkakohteet pitävät pintansa

Jos aiempien kesien perinne toistuu, lähes kaikki pakettimatkat myydään loppuun. Tjäreborgin tiedotuspäällikkö Arja Pucilowskin mukaan valmismatkojen menekki on vastannut odotuksia, koska tähän mennessä tarjonnasta on mennyt kaupaksi lähes 85 prosenttia.

- Tilauslentomatkat ovat mukavia ja varsinkin perheet arvostavat niitä. Kyllä heinä- ja elokuulle on vielä hajapaikkoja jäljellä, vahvistaa Pucilowski.

Perinteiset matkakohteet pitävät taas kerran pintansa, sillä etenkin Kreikan sekä muiden Välimeren maiden paratiisirannat ovat kovassa huudossa. Myös kaukomatkoja kaupataan kiihtyvään tahtiin, vaikkakin esimerkiksi Thaimaahan on tapana kohdistaa katse pikemminkin talviaikaan.

- Nykyisin monet häämatkalaiset haluavat panostaa sen verran, että siinä ei enää Kreikan saaristo oikein riitä, kertoo Aurinkomatkojen Meretniemi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.