Helsinkiläisen Pashan, 21, viestikansioon lävähti tapaamispyyntö kohuräppäri Asap Rockylta – kutsui mukaansa Lontooseen

3:08
Mitä kohuräppärin viesteissä luki, lähtikö Pasha tapaamaan Asap Rockya? Katso koko haastattelu videolta!

Instagram-tähti Pasha Pozdniakova saa paljon yksityisviestiä julkkismiehiltä. 

MTV Uutiset julkaisee vuodenvaihteessa luetuimpia juttuja. Tämä artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran 10.1.2021.

21-vuotias Pasha Pozdniakova on yksi Suomen suosituimmista Instagram-tähdistä. Häntä seuraa somekanavassa peräti miljoona silmäparia. 

Pasha aloitti somen kanssa työskentelyn neljä vuotta sitten, opiskellessaan taidelukiossa. Hän teki aluksi YouTube-videoita, mutta on sittemmin ruvennut tuottamaan sisältöä TikTokiin, Only Fansiin ja Patreon-sivustolle. 

Pashaa voisi kutsua somemalliksi, sillä hän julkaisee alustoillaan itsestään viehkeitä kuvia.

Kielteinen päätös

Pasha muutti perheensä kanssa Suomeen kahdeksan vuotta sitten Venäjältä. Tuona aikana hän on oppinut sujuvan suomen kielen sekä käynyt peruskoulun ja lukion. Nyt hän opiskelee ammattikoulussa matkailua ja tekee päätyökseen sosiaalista mediaa.

Ennen sometyötä Pasha auttoi perhettään heidän perheyrityksessään. Savonlinnassa asuessaan hän työskenteli oppaana Olavinlinnassa.

– Työ oli tosi rankkaa ja mielestäni siinä oli liian pieni palkka suhteutettuna sen rankkuuteen.

Pashalla on nykyisin Suomen kansalaisuus. Se ei ole kuitenkaan tullut itsestään, vaan sen eteen on pitänyt tehdä töitä.

– Olen käynyt kouluni Suomessa, ja perheelläni on täällä oma yritys sekä kiinteistöjä. Haimme perheeni kanssa kansalaisuutta ja meille tuli kielteinen päätös, olimme karkotusuhan alla. Se tuntui niin väärältä, sillä äitini ja isäni ovat maksaneet paljon verorahoja ja tekevät muutenkin paljon töitä. 

Pasha teki valituksen virastoon ja lopulta näkyi valoa tunnelin päässä.

– Olin siihen aikaan hyvin masentunut ja tahtoi mennä usko ihmisiin, kun tuntui, ettei kukaan hyväksy minua. Onneksi he kuitenkin myönsivät meille kansalaisuuden. Olen niin onnellinen, että saan olla suomalainen! Pasha hihkaisee. 

Someuraa vastaan

Pasha kertoo, ettei perhe ei ollut aluksi hänen someurastaan innoissaan. 

– Meidän perheemme on aika traditionaalisia. Varsinkin veljeni oli aluksi tätä vastaan, koska hän pelkäsi, että ihmiset saavat minusta vääränlaisen kuvan. Minulla on tiukat rajat sen suhteen, mitä sosiaaliseen mediaani laitan. En laita sinne esimerkiksi alastonkuvia. 

– Nykyään perheeni kannustaa minua ja ovat tukena työni suhteen, Pasha jatkaa. 

Pasha kertoo, että hänen miesystävänsä ei ole moksiskaan siitä, että näyttävä nainen saa usein viestejä miehiltä. 

– Hän on taiteilija ja kannustaa minua tässä työssä. 

Seiska-lehti on yhdistänyt Pashan rap-artisti Gettomasaan. Pasha ei halua puhua kuitenkaan yksityiselämästään julkisesti. Hän on hyvin tiukka esimerkiksi siitä, ettei näytä seuraajilleen liikaa yksityiskohtia siitä, missä asuu. Myöskään perhettään hän ei halua tuoda sosiaalisessa mediassa sen kummemmin esiin. 

Tappouhkauksia

Julkisen ammatin myötä Pasha on joutunut kohtaamaan myös häiriköintiä. Muutama vuosi sitten eräs innokas fani vieraili hänen koulullaan. 

– Sen jälkeen hän alkoi lähettää minulle kirjeitä, joissa oli runoja ja kuvia. Hän kertoi kirjeessä, että haluaa olla minun kanssani. Se oli todella pelottavaa. Asiasta ilmoitettiin lopulta poliisille ja kerroin siitä YouTube-kanavallani. Sen jälkeen hän lopetti. 

Häiriköt ovat aiheuttaneet Pashalle pelkoa. 

– Minua pelottaa vieläkin. En välillä saa edes nukuttua. Yritän laittaa mustat vaatteet päälle, ettei kukaan huomaisi minua. 

Pasha saa paljon viestejä sosiaalisessa mediassa. Positiivisten kommenttien joukkoon mahtuu myös soraääniä. Hän kertoo, että erityisesti TikTokissa kommentoijat ovat agressiivisia. 

– TikTokissa on erityisesti nuoria. Luulen, että osasyy aggressiiviseen käytökseen on se, kun he ovat murrosiässä. 

– Jotkut saattavat laittaa suoraan, että haluan tappaa tai raiskata minut. Se vaikuttaa aika paljon mielenterveyteen, Pasha toteaa. 

Yksityisviesteihin kilahtelee usein viestejä myös julkisuudesta tutuilta henkilöiltä. Pasha paljastaa, että hän saa viestejä niin urheilijoilta, sometähdiltä, näyttelijöiltä, muusikoilta, tuottajilta...

– Aika monet julkkikset haluavat tutustua ja tietää, kuka olen, Pasha toteaa. 

He ovat useimmiten Yhdysvalloista, josta myös Pashan seuraajat suurelta osin ovat. 

Pasha on viestitellyt myös yhdysvaltalaisen kohuräppäri Asap Rockyn kanssa, joka pyysi Pashaa tapaamiseen. Maailmankuulu rap-artisti pyysi käymään Ruotsissa ja Lontoossa, jossa oli keikalla. 

Mitä kohuräppärin viesteissä luki, lähtikö Pasha tapaamaan Asap Rockya? Katso koko haastattelu videolta!

Juttua muokattu 12.1. klo 13.48. Korjattu Pashan sukunimi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja