Gettomasa julisti olevansa Suomen paras räppäri ja kohautti lausunnollaan – näin artisti vastaa: "Täytin tehtävän, minkä laitoin itselleni"

6:18
Haastattelussa kohauttavan Emma-kiitospuheen pitänyt Gettomasa: "Omasta mielestäni oon vaan niin suvereeni kun avaan suun ja alan räppäämään"

Gettomasalla on selkeät perusteet sille, miksi hän on Suomen paras räppäri. 

Rap-artisti Gettomasa, eli oikealta nimeltään Aleksi Lehikoinen, pääsi hiljattain juhlimaan voittoaan Emma-gaalassa, josta hän vei kotiin Emman vuoden rapista Diplomaatti-levyllään. Voitto ei tullut Gettomasalle yllätyksenä, vaan artisti oli etukäteen melko varma siitä, että hän tulisi palkinnon lavalta noutamaan.

Gettomasa ei ollut kuitenkaan valmistellut puhetta mahdollisen voiton varalle, vaan nousi lavalle sanomaan sen, mitä hän ajatteli sillä hetkellä.

Gettomasan kiitospuhe kuului näin:

Mä aloin tekemään tätä räppiä, mä just laskin, että se on ehkä aika päivälleen joku yhdeksän vuotta sitten tässä ihan pikkuhiljaa. Ja en mä kai ajatellut, että mä pääsen tänne. Silloin mä ajattelin niin, että kun mä avasin mun radion ja kuuntelin räppiä mitä Suomessa tehdään, mä olin silleen, että tämä on ihan paskaa, mä teen paremmin. Ja sit mä tein tämän. Tämä menee hip hopille, kiitos paljon.

Joitakin puhe kohautti. Gettomasa kertoo, ettei hän halunnut epäkunnioittaa tai loukata ketään puheellaan, vaan halusi tuoda rehellisesti esiin omat tuntonsa.

– En sanonut, että suomiräp on paskaa, sanoin, että radiossa pyörivä valtavirtasuomiräp oli mielestäni sellaista, mistä en tykännyt. Ja kai ihan oikeasti, rehellisesti silloin kun aloin räppäämään, niin otin tehtäväkseni semmoisen ajatuksen, että haluaisin Suomen valtavirrassa pyörivän räpin kuulostavan enemmän mustalta rytmimusiikilta.

– Mielestäni nyt, kun mä pokkasin sen Emma-palkinnon ja olen saanut paljon soittoa ja kaikennäköistä suosiota, niin mulla on semmoinen olo siitä, että tavallaan täytin sen tehtävän, minkä laitoin silloin itselleni.

Gettomasa on vahvasti sitä mieltä, että hän on Suomen paras räppäri tällä hetkellä. Artisti fanittaa ja arvostaa suuresti useita kollegoitaan, mutta hän on oma suosikkinsa siksi, että hän luo juuri sellaista musiikkia, jota hän itse haluaa eniten kuulla ja mikä mukailee hänen omaa musiikkimakuaan, joka pohjaa vahvasti yhdysvaltalaiseen räppiin 1990-luvulta.

Artisti on ollut erittäin kovassa nosteessa viimeisen vuoden ajan ja Gettomasa myöntää vuoden olleen monella tavalla varsinainen hullunmylly. Kaikkea tapahtunutta ei ole ehtinyt vielä edes kunnolla prosessoida.

– Ehkä alan tässä nyt edes itsekin vähän pysähtyä ja miettiä sitä, että niin paljon on tapahtunut niin pienen ajan sisään ja koko ajan on ollut sillä lailla liikenteessä. En ole oikein ehtinyt edes sulatella kaikkea tapahtunutta, olen nyt enemmänkin siinä sulatteluvaiheessa periaatteessa nyt, se on meneillään.

Tällä hetkellä artisti työstää uutta musiikkiaan, jota hän haluaisi viedä entistä henkilökohtaisemmalle tasolle ja näyttää ehkä haavoittuvaisemman puolen itsestään. Diplomaatti-levyllä Gettomasa näytti sanojensa mukaan itsestään vaan tietynlaisen puolen.

– Semmoinen supersankaripuoli, todella ei-haavoittuvainen. Ihan semmoisessa teräsmiehen roolissa, kuka on kaikista kovin jätkä ja mulla on siisteimmät jutut.

– Niin olen ajatellut, että se (tuleva tuotanto) olisi taas ihan täysi peilikuva siitä, (haluan) tuoda enemmän esiin jotain omia epävarmuuksia ja jotain huonoja fiiliksiä asioista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja