Teininä anoreksian sairastanut Miss Suomi Paula Joukanen vierasti mallibisnestä: "Se oli aika toksinen ilmapiiri olla"

Paula Joukanen on uusi Miss Suomi 8:43
Katso myös: Uusi Miss Suomi Paula Joukanen haluaa uudistaa missin imagoa – ”Voi laittautua, olla naisellinen, rakastaa glitteriä, mutta samalla kouluttautua”

Myöhään eilen lauantaina Miss Suomeksi valittu Paula Joukanen kertoo haaveilleensa misseydestä lapsesta asti. Yksi syy kisaan lähtemiseen oli hänen mukaansa se, että missiltä ei vaadita enää tiukkoja mallin mittoja.

22-vuotias Paula Joukanen valittiin Miss Suomeksi eilisiltana. Oikeustiedettä yliopistossa lukeva espoolaisnainen on tehnyt ennen tätä vuosia töitä muun muassa mallina.

Mallin töissä hän kertoo vierastaneensa tiukkoja kokorajoja, joita missikisoissa ei periaatteessa enää ole.

– Sairastin myöhäisteininä anoreksiaa parin vuoden ajan. Se oli aika toksinen ilmapiiri olla, Joukanen kertoo MTV:n Huomenta Suomen haastattelussa.

Joukanen uskoo, että anoreksia seuraa sen sairastanutta koko elämän.

– Tällä hetkellä en taistele enää niiden ajatusten kanssa, mutta minun pitää silti olla hyvin varovainen sen kanssa, että en lähde esimerkiksi laihdutuskuurille. Tai en ota liikaa paineita siitä, miltä näytän tai minkä kokoinen olen.

Miss Universum -kisoihin lähdetään voittamaan

Misseydestä lapsesta asti haaveillut Joukanen tunnustaa lähtevänsä myös Miss Universum -kisoihin voittamaan, ei vain osallistumaan.

Hän kertoo muutenkin olevansa kilpailuhenkinen. Se saattaa liittyä hänen taustaansa tenniksessä SM-tasolla. Hänet nimettiin 15-vuotiaana 25 parhaan tennispelaajan joukkoon Euroopassa.

– Jos johonkin ryhdytään, se on tehtävä ihan täysillä, Joukanen toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat