Huippumalli Gisele Bündchen kärsi nuorena vakavasta masennuksesta ja paniikkikohtauksista – lääkäri antoi yksinkertaisen ja tehokkaan neuvon

Huippumalli Gisele Bündchen joutui kokemaan parikymppisenä, miten elämäntavat vaikuttavat mielenterveyteen. 

Huippumalli Gisele Bündchen, 43, kertoi The View -keskusteluohjelmassa, että hän kärsi parikymppisenä vakavasta masennuksesta ja paniikkikohtauksista. 

– Minulla ei ollut aavistustakaan, että se korreloi elämäntyylini kanssa, ja ruoka oli iso osa sitä, Bündchen kertoi. 

Malli muutti perheensä luota pois jo 14-vuotiaana mallintöiden perässä ja matkusteli ympäri maailmaa. 

Terveyskirjaston mukaan paniikkikohtauksen oireita ovat sydämentykytys, rintakivut, hikoilu, vapina, hengenahdistus, tukehtumisen tai kuristumisen tunne, pahoinvointi, vatsavaivat, huimaus, pyörtymisen tunne, puutuminen, kihelmöinti, vilunväreet tai kuumat aallot. Tuloksena on usein kuoleman, itsensä hallitsemisen menetyksen tai sekoamisen pelko, epätodellisuuden tunne tai itsensä vieraaksi tunteminen.

Bündchen kertoi hakeneensa apua yli puolitoista vuotta, eikä mikään auttanut. 

– Halusin voida paremmin, enkä tiennyt, mitä tehdä, joten löysin tämän uskomattoman luontaislääkärin, joka sanoi minulle: ”Gisele, meidän on muutettava ruokavaliotasi”. Olin ihmeissäni, huippumalli kertoi. 

Lääkärin mukaan, kun Bündchen oli työnsä takia koko ajan eri aikavyöhykkeillä, nukkui huonosti ja söi epäterveellistä ruokaa, niin kaikella tällä oli suuret vaikutukset paniikkikohtauksiin. Lääkäri neuvoi mallia muuttamaan ruokavaliotaan, nukkumaan vähintään kahdeksan tuntia yössä ja liikkumaan päivittäin. 

– Sen jälkeen, kun olin viettänyt puolitoista vuotta sanoisinko yhtä elämäni pahimmista ajoista, kaikki muuttui. Minusta tuli erilainen ihminen. Aloin harjoittaa meditaatiota ja joogaa sekä harjoitella hengittämistä. Se oli pitkä tie, Bündchen kertoi. 

Bündchen oli vieraana The View -ohjelmassa uuden Nourish-keittokirjansa tiimoilta.

Lähde: People

Lue myös:

    Uusimmat