Mainos

Helsinki palkitsee olympiamitalisti Petäjän merkittävällä summalla

Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen on erittäin tyytyväinen helsinkiläiseen purjelautailijaan Tuuli Petäjään, joka toi Suomelle ensimmäisen olympiamitalin Lontoon olympialaisista. Helsingin kaupunki aikoo muistaa Petäjää merkittävällä summalla.

– Helsingin kaupunki onnittelee Tuuli Petäjää. Helsingin kaupungin liikuntalautakunta esittää stipendiä merkittävissä urheilutapahtumissa menestyville urheilijoille. Stipendin suuruus on varsin merkittävä ja summa liikkuu 7000-8000 euron suunnalla, Pajunen kertoo MTV3 Uutisille.

Helsingin kaupunki on korottanut urheilijoille myönnettäviä stipendirahoja, sillä se haluaa tukea helsinkiläisiä urheilijoita mahdollisimman hyvin. Neljä vuotta sitten Pekingin olympialaisissa hopealle sijoittunut helsinkiläisurheilija olisi saanut noin 3 000 euroa.

– On tärkeää, että kaupunki on monella tapaa myönteisesti esillä, kun erityisesti oman kaupungin urheilija menestyy. Haluamme näin kannustaa kaikkia urheilijoita tasapuolisesti lajista riippumatta, Pajunen tähdentää.

Hänen mukaansa purjehdus on varsin perinteinen helsinkiläinen laji, josta hän toivoo menestystä jatkossakin. Pajusen mukaan Helsinki toivoo järjestävänsä yhdessä Purjehdusliiton kanssa Petäjälle juhlan.

– Hyvässä yhteistyössä Suomen Purjehdus ja Veneily -liiton kanssa olemme mielellämme juhlissa mukana, Pajunen toteaa.

Tuuli Petäjä voitti Suomen ensimmäisen olympiamitalin Lontoon olympialaisissa. Hän saavutti hopeaa naisten RS:X -purjelautakilpailusta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.