Mainos

Helsingin verot ja maksut Suomen pienimmät

Helsinki on noussut Suomen suurista kaupungeista edullisimmaksi vertailtaessa perheiden veroja ja asumisen maksuja. Tampere on pudonnut kärkitilalta kolmanneksi. Eniten kunnallisia veroja, asumisen maksuja sekä kirkollisveroa maksaa joensuulainen perhe.

Helsingin kaupungin tietokeskus ja Veronmaksajain keskusliitto selvittivät 15 suurimman kaupungin kunnalliset verot ja maksut tältä vuodelta. Vertailun pohjana olivat nelihenkisen keskipalkkaisen teollisuustyöntekijäperheen maksamat verot ja maksut eri paikkakunnilla.

Vastaavia selvityksiä on tehty aiemmin kaksi kertaa. Nyt tehdyn selvityksen mukaan joensuulainen esimerkkiperhe maksaa kunnallisveroa, kiinteistöveroa, sähkö-, lämpö-, vesi- ja jätevesimaksuja sekä kirkollisveroa yhteensä 54632 markkaa vuodessa.

Vähiten maksaa helsinkiläinen esimerkkiperhe, jonka vastaavat vuosittaiset kulut ovat 5606 markkaa vähemmän kuin Joensuussa. Edullisimpien kuntien joukkoon kuuluvat Helsingin lisäksi Pori ja Tampere. Joensuun lisäksi kalleimpia ovat Kuopio ja Jyväskylä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.