Mainos

Helsingin valtuusto siunasi musiikkitalohankkeen

Helsingin kaupunginvaltuusto on hyväksynyt kiistellyn musiikkitalohankkeen. Musiikkitalon rakentamista kannatti reilu enemmistö valtuutetuista.

Helsingin kaupunginvaltuusto siunasi myöhään eilisiltana musiikkitalohankkeen äänin 55-24. Useista ponsiehdotuksista valtuusto hyväksyi vihreitten Reiska Laineen ehdottaman ja Tuomas Rantasen tukeman ponnen, jonka mukaan musiikkitalon konserttisalissa voivat konsertoida myös muut kuin klassisen musiikin orkesterit.

Helsingin kaupungin lehdistöpäällikön Mikael Schierin mukaan valtuuston tunnelmat olivat tiukahkot. Musiikkitalosta keskusteltiin lähes kolme tuntia. Hankkeen puoltajien mielestä Helsingin pitää pysyä klassisen musiikin kärkikaupunkina maailmassa. Vastustajat epäilivät hankkeen olevan liian kallis.

Äänestyksessä vihreitten ryhmä hajosi. Osmo Soininvaara kannatti hanketta, ja muut vastustivat. Hankkeen työllistäviä vaikutuksia painottavat sosialidemokraatit asettuivat yksimielisesti tukemaan musiikkitaloa.

Hankesuunnitelman hyväksyminen oli kaupungin päätöksentekojärjestelmässä musiikkitalon toteutumisen viimeinen periaatteellinen vaihe. Jos hanke etenee jatkossa suunnitelmien mukaan, kaupunki tulee enää päättämään lähinnä talon rakentamisesta ja kiinteistöyhtiön perustamisesta. Suunnitelman mukaan musiikkitaloa aletaan rakentaa Töölönlahdelle vuonna 2006 ja valmis se olisi muutamassa vuodessa.

Talon käyttäjiksi tulisivat Helsingin kaupunginorkesteri, Radion sinfoniaorkesteri ja Sibelius-Akatemia. Talon rakentamiskustannukset ovat 94 miljoonaa, josta Helsingin osuus on reilut 24 miljoonaa. Kaupungin tämän vuoden budjetissa talon suunnitteluun on varattu 1,5 miljoonaa euroa.

Lopullisesti talohankkeen kohtalo ratkennee ensi viikon tiistaina, kun Yleisradion hallintoneuvosto kokoontuu päättämään osallistumisestaan talon rakentamiseen. Ylen ja Helsingin lisäksi hankkeessa on mukana valtio, ja hallituksen raha-asiain valiokunta on puoltanut hanketta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.