Mainos

Helsingin uutiset: Autoilija voitti pysäköintiriidan, Vantaan kaupungin lakimies irtisanoutui

Helsingin uutisten tietojen mukaan Vantaan kaupungin pysäköinninvalvonnan lakimies on irtisanoutunut. Kaupunki ei koskaan hakenut valitusoikeutta Tikkurilassa sijaitsevaa parkkipaikkaa koskevassa pysäköintikiistassa.

Kerroimme lokakuussa vantaalaisen Keijo Kallungin parkkisakkoriidasta, joka johti mielenkiintoiseen kysymykseen: Oliko Vantaan kaupunki sakottanut autoilijoita luvattomasti 1990-luvulta lähtien?

Tapauksessa oli kyse Tikkurilassa sijaitsevan Väritehtaankadun liityntäpysäköintialueesta, josta Kallunki oli saanut pysäköintivirhemaksun vuonna 2016. Sakon syynä oli pysäköinti parkkipaikan asfaltoimattomaan kohtaan. Kaupungin pysäköinninvalvonta piti tätä maastopysäköintinä.

Helsingin hallinto-oikeus päätyi lopulta kumoamaan Kallungin pysäköintivirhemaksun, sillä kyseinen alue ei ollut kaavoitettu pysäköintialueeksi, vaan kyseessä oli Liikenneviraston omistama rataliikennealue. Kaupungin mukaan sillä oli Liikenneviraston suullinen, 1990-luvulta peräisin oleva valtuutus sakottaa alueella, mutta koska se ei pystynyt valtuutuksen olemassaoloa todistamaan, kumosi oikeus virhemaksun.

Vantaan pysäköinninvalvonnan lakimies Tommi Hietanen kertoi tuolloin Iltalehdelle, että tapauksessa aiotaan hakea valituslupaa korkeimmalta hallinto-oikeudelta. Helsingin uutisten tietojen mukaan valituslupaa ei kuitenkaan haettu määräaikaan mennessä.

Vantaan kaupungin pysäköinninvalvonnan palveluesimies Katja Närhi kertoi Helsingin uutisille, ettei voi kommentoida Hietasen puolesta sitä, miksei valituslupaa kuitenkaan haettu, sillä Hietanen on hiljattain irtisanoutunut tehtävästään. Närhi kertoi Vantaan kaupungin noudattavan jatkossakin Hietasen tekemiä linjauksia. Se ei ole myöskään muuttanut kantaansa Liikenneviraston kanssa tehdystä sopimuksesta.

***

1:29

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.