Helsinki ohjeisti vanhempia: kouluun tai päiväkotiin voi tulla oireettomana, karanteeneista luovutaan

9:42
Katso myös video: MTV:n Uutisaamu kertoi maanantaina koulujen alkamisesta koronan varjossa.

Helsinki on täsmentänyt ohjeistustaan koulujen ja päiväkotien koronakäytännöistä.

Oppilaiden vanhemmille lähetetty viesti liittyy Helsingin ja 11 muun kunnan kanssa maanantaina tekemään linjaukseen, jonka mukaan koronalle altistuneita ei enää aseteta karanteeniin tai jäljitetä. Perusteena on, että ällä hetkellä leviävää omikronmuunnosta ei tiedotteen mukaan voida enää juurikaan rajoittaa jäljityksellä. Jäljitys keskitetään jatkossa riskiryhmien ja sosiaali- ja terveydenhuollon tartuntoihin. 

"Jos lapsella tai nuorella on lieviä hengitystieoireita (yskä, nuha, muutaman päivän kuume), tulee jäädä kotiin. Kun oireet ovat poissa tai olo on ollut selvästi parempi muutaman päivän ajan, voi palata oppilaitokseen, kouluun tai päiväkotiin. Koronatestiin ei ole välttämätöntä hakeutua. Oireettomat perheenjäsenet voivat käydä töissä, jos etätyöhön ei ole mahdollisuutta, ja oireettomat lapset ja nuoret voivat käydä varhaiskasvatuksessa, koulussa ja oppilaitoksessa", oppilaiden huoltajille lähetetyssä viestissä sanotaan.

Osittainen etäopetus voi olla tarpeen, jos koronaan tai kausi-influenssaan sairastuu runsaasti henkilökuntaa. Varhaiskasvatuksessa, perusopetuksessa ja toisella asteella noudatetaan edelleen terveysturvallisuustoimenpiteitä, kerrotaan tiedotteessa. 

Ryhmien yhdistämistä vältetään, ja maskisuositus on voimassa kolmasluokkalaisista ylöspäin sekä henkilöstöllä kaikilla oppiasteilla varhaiskasvatuksesta alkaen. 

Mahdollisten altistusten keskitetystä tiedottamisesta luovutaan. Koulun, päiväkodin tai oppilaitoksen esihenkilö voi viestiä koronasta yleisellä tasolla, jos tautitapauksia on tiedossa erityisen runsaasti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja