Yksi yskäisy ja lapsi kotiin? Näin varhaiskasvatuksessa varaudutaan koronan toiseen aaltoon

4:26
Koronaviruksen toinen aalto herättää vanhemmissa huolta – ovatko päiväkodit turvallisia lapsille? Näin päiväkodeissa varaudutaan syksyyn.

Monissa perheissä kesäloman loppuminen merkitsee paluuta päiväkotiin ja kouluun. Pohdintaa kuitenkin herättää, miten varhaiskasvatuksessa varaudutaan koronaviruksen toiseen mahdolliseen aaltoon.

Vantaan varhaiskasvatuksen johtaja Sole Askola-Vehviläinen kertoo MTV Uutisten haastattelussa, että koronakevään aikana päiväkotien yhteydenpito vanhempiin tapahtui etäyhteyksien avulla.

Uusia käytäntöjä aiotaankin jatkaa Vantaalla myös tulevana syksynä.

– Huoltajat eivät tule sisätiloihin, kun he tuovat tai hakevat lapsia, vaan tämä tapahtuu päiväkodin piha-alueella, Askola-Vehviläinen toteaa.

Ulkoilu ja ruokailu on porrastettu, jotta päivän askareet voidaan suorittaa pienemmissä ryhmissä. 

Yksi yskäisy ja kotiin?

Asko-Vehviläinen kertoo Vantaan seuraava tarkasti THL:n antamaa ohjeistusta. Lähtökohta on, että varhaiskasvatukseen tullaan vain terveenä.

– Flunssan ja hengitystieinfektion jälkeen lapsen tulee olla oireeton yhden päivän.

Jos lapsella on todettu koronavirustartunta, paluu varhaiskasvatukseen tapahtuu vasta kahden oireettoman päivän jälkeen.

Kuinka herkästi lapsi sitten lähetetään kotiin?

– Huoltajilla on erittäin tärkeä arviointitehtävä lapsen voinnista, mutta tilannetta arvioi myös varhaiskasvatuksen henkilökunta, Askola-Vehvilä vastaa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja