Kanta-Hämeeseen koronan vuoksi suositus etätyöstä ja -opetuksesta – rajoitukset ravintoloihin ja kokoontumisiin harkinnassa

7:52
Katso videolta, millä alueilla koronan tapausmäärät kasvavat.

Kanta-Hämeessä suitsitaan koronaviruksen leviämistä laajalla etätyö- ja etäopiskelusuosituksella.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri suosittelee koko maakuntaa siirtymään etätöihin kaikissa mahdollisissa töissä marraskuun alkuun asti. Lisäksi toisen asteen oppilaitoksia suositellaan siirtymään etäopetukseen kuluvan ja ensi viikon ajaksi.

Jos etätyö ei ole mahdollista, sairaanhoitopiiri suosittelee kasvomaskin tai -visiirin käyttöä. Mikäli etäopiskelu ei ole mahdollista, oppilaitoksille suositellaan porrastettua pienryhmäopetusta.

Maakunta on epidemian kiihtymisvaiheessa. Piirin johtajaylilääkäri Sally Järvelä kertoo STT:lle, että suositusten takana on viikonlopun aikana tietoon tullut merkittävä määrä uusia tapauksia. Kahdessa viikossa tapauksia on todettu 23 kappaletta 100  000:ta asukasta kohden.

–  Todettiin, että viikonloppuna epidemia on hypännyt isosti kiihtyvämpään tilanteeseen, Järvelä sanoo.

Suurin osa tartunnanlähteistä selvitetty

Syyskuun puolella tartuntoja tuli Järvelän mukaan tietoon lähinnä urheilujoukkueiden ja oppilaitosten yhteydessä. Nyt on tiedossa myös ravintoloihin ja perhejuhliin liittyviä tilanteita.

Vieläkin tiukempia suosituksia on Järvelän mukaan harkinnassa. Joukkoon kuuluvat ravintoloiden ja kokoontumisten rajoitukset. Niitä käsitellään maakunnan pandemiaryhmässä torstaina.

–  Jos tilanne jatkuu loppuviikosta sellaisena, miltä nyt näyttää, silloin on pakko antaa suosituksia myös kokoontumisrajoituksia koskien.

Uusia tartuntoja on edeltäneen viikon aikana diagnosoitu 31 kappaletta. Järvelän mukaan suurin osa tartuntaketjuista on vielä selvitettävissä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee kasvomaskin käyttöä koko maassa joukkoliikenteessä tilanteissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää. Alueelliset viranomaiset voivat antaa tarkempia suosituksia alueellisen epidemiatilanteen mukaisesti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja