Mainos

Helsingin Ressusta parhaat yo-tulokset

Parhaiten menestyneissä lukioissa puoltoäänten keskiarvo on yli 30, kun taas heikoimmin menestyneissä se on alle 16. Parhaiten menestyneet koulut löytyvät suurista kaupungeista.

Lukioiden tasoerot ylioppilaskirjoitusten tulosten perusteella näyttävät olevan pysyvä ilmiö. Parhaimmat tulokset kirjoitetaan vuodesta toiseen samoissa kouluissa ja useimmissa muissakin kouluissa puoltoäänien keskiarvo pysyy samalla tasolla.

MTV:n uutiset selvitti nyt jo kolmannen kerran, miten eri lukioissa pärjättiin ylioppilaskirjoituksissa. Ihan kärjessä valta vaihtui.

Ylioppilastulosten perusteella Suomen parhaiten menestynyt koulu on Ressun lukio Helsingistä. Saman kaupungin Suomalainen yhteiskoulu on ollut kärjessä viime ja toissa vuonna, nyt SYK oli kakkonen. Muut koulut yo-tulosten kärjessä ovat hyvin pitkälti samoja kuin kahtena viime vuonnakin.

MTV:n uutiset kävi jälleen läpi Suomen ylioppilaskirjoituksiin osallistuneet yli 43 000 lukiolaisen tiedot ja laski ylioppilaiksi päässeiden tiedoista koulukohtaiset puoltoäänien keskiarvot.

Parhaiten menestyneissä lukioissa puoltoäänten keskiarvo on yli 30, kun taas heikoimmin menestyneissä se on alle 16.

Ressun lukion lisäksi muutkin parhaiten menestyneet koulut löytyvät suurista kaupungeista. Viisi ensimmäistä on Helsingistä, Tampere saa listalle kolme, Jyväskylä ja Espoo yhden lukion kumpikin. Kärkikaartista viisi oli samalla listalla viime vuonnakin.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 08.06.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.