Mainos

Helsingin pörssi

Kurssikehitys Helsingin pörssissä pysyi nousulinjassa myös tänään. Pörssin nousuvetureina olivat ennen muita metsäosakkeet, joiden voimistunut kysyntä nosti niiden hintoja keskimäärin 3,6 prosenttia.

Keskimäärin osakkeiden hinnat kallistuivat pörssissä 1,3 prosenttia, ja Hex-yleisindeksin uudeksi kaikkien aikojen huippuluvuksi kirjattiin 2962,28 pistettä.

Pörssin osakevaihto oli vilkasta ja nousi jälkipörssin kauppojen jälkeen runsaaseen 770 miljoonaan markkaan. Nokian osuus pörssivaihdosta oli 252 miljoonaa, UPM-Kymmenen 104 miljoonaa, Outokummun lähes 57 miljoonaa ja Valmetin 53 miljoonaa markkaa.

Metsäosakkeiden nousun taustalla oli voimistunut ulkomainen kysyntä, ja metsäosakkeiden ostoa suosittivat muutamat ulkomaiset investointipankit. Myös Tukholmassa metsäosakkeet kallistuivat.

Metsäosakkeiden ohella hintojaan paransivat teollisuudessa etenkin Huhtamäen molemmat osakkeet, Raision Tehtaat, Lemminkäinen, Asko, Neste ja Orionin molemmat osakesarjat. Metalliryhmässä kallistuivat Kone, Outokumpu, Raute ja Valmet.

Nokian osakkeilla nousu jatkui myös tänään ja kalleimmillaan Nokian A-osakkeen hinta kipusi 317,50 markkaan. Iltapäivällä Nokioiden hinnat kuitenkin lipsuivat alaspäin, ja A-osakkeen päätöskurssi jäi 314,50 markkaan eli vain 1,40 markkaa edellispäivän hinnan yläpuolelle.

Päivän muita nousijoita olivat Kesko ja Stockmann sekä TT Tieto. Keskon päätöshinta kallistui 1,50 markkaa 75 markkaan, Stockmannin A-osake kolme markkaa 295 markkaan ja B-osake viisi markkaa 285 markkaan. Tiedon osake kallistui 19 markkaa 440 markkaan.

OTC-listalla osakkeiden hinnat kallistuivat tänään 0,8 prosenttia, ja meklarilistalla nousu oli 1,3 prosenttia. Benefonin nousu meklarilistalla pysähtyi, ja osakkeen hinta päätyi 116 markkaan eli samalle tasolle kuin keskiviikkona.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.