Mainos

Helsingin pörssi

Osakkeiden hinnat Helsingin pörssissä kääntyivät tänään iltapäivällä verraten jyrkkään laskuun. Pörssin päätösindeksi putosi edellispäivästä 1,5 prosenttia. Laskun taustalla oli amerikkalaisen puolijohdevalmistajan Intelin tulosvaroitus, joka veti etenkin teknologiaosakkeet Wall Streetillä heti laskuun. Helsingin pörssin päivävaihto nousi 724 miljoonaan markkaan.

Myös muut Euroopan pörssit kääntyivät tänään laskuun. Lontoossa alamäki oli 1,6 prosenttia, Frankfurtissa 2,4 prosenttia ja Pariisissa 1,4 prosenttia. Pohjolan pörsseistä Tukholma tippui lähes prosentin, Kööpenhamina 0,8 prosenttia ja Oslo yli prosentin.

Helsingissä kärkilaskijoina olivat Nokian johdolla tietoliikenne- ja elektroniikkateollisuuden osakkeet, joille kirjattiin pudotusta 3,5 prosenttia. Laskussa olivat myös rakennusyhtiöiden, elintarvikeyhtiöiden ja kemian teollisuuden osakkeet.

Nokian A-osakkeen hinta tippui tänään 12,30 markkaa 336,20 markkaan ja K-sarjan osakkeen 11,50 markkaa 336,50 markkaan. Toimialan indeksiä painoi Nokian lisäksi Vaisala, jonka vaihtokurssi tippui 15 markkaa 350 markkaan.

Osakelistan toimialoista plus-merkin saivat eteensä sijoitus, kuljetus- ja liikenne, kauppa ja energia. Finnlinesin nousu jatkui, ja osakkeen huippuhinta parani markalla 146 markkaan. Viimeisessä kaupassa Finnlinesin osakkeen hinta jäi 143 markkaan.

Päättynyt pörssiviikko oli kokonaisuutena laskuvoittoinen. Hex-yleisindeksin mukaan vaihtokurssit tippuivat keskimäärin 3,1 prosenttia. Jyrkimmin eli keskimäärin yli viisi prosenttia halpenivat viikon aikana Nokia ja muut elektroniikkayhtiöt. Elintarvikeyhtiöiden osakkeet halpenivat yli kolme prosenttia ja metsäosakkeet lähes neljä prosenttia.

Toukokuussa osakkeiden hinnat sen sijaan kallistuivat keskimäärin 3,1 prosenttia. Parhaat nousut toukokuun aikana tekivät lähes kymmenen prosenttia kallistuneet muut palvelut -ryhmän osakkeet. Monialayhtiöt kallistuivat Aspon johdolla yli kuusi prosenttia. Sen sijaan elintarvikeyhtiöiden toimialaindeksi heikkeni toukokuussa 2,3 prosenttia.

Tämän päivän pörssin vaihtokärkenä oli Nokia 335 miljoonalla markalla. UPM:n vaihto oli 74 miljoonaa, Meritan 51 miljoonaa, Metran 27 miljoonaa ja Outokummun 26 miljoonaa markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.