Mainos

Helsingin pörssi

Osakkeiden hintakehitys Helsingin pörssissä jatkui noususuuntaisena myös tänään. Keskimäärin osakkeiden vaihtokurssit kallistuivat 0,7 prosenttia, ja Hex-yleisindeksin uudeksi kaikkien aikojen huippuluvuksi kirjattiin 3064,5 pistettä. Pörssin osakevaihto oli 846 miljoonaa markkaa.

Vakaan nousulinjan takana oli edelleen New York, missä kurssikehitys jatkoi nousussa myös eilen. New Yorkin jäljiltä Tokion pörssi vahvistui tänään 1,3 prosenttia, ja myös Euroopan pörssit olivat tänään nousussa.

Helsingissä nousuvetureina olivat etenkin vakuutusosakkeet sekä teollisuudessa metalli-, metsä- ja elintarvikeyhtiöiden osakkeet. Vastavirtaan pörssissä soutivat sen sijaan sijoitusyhtiöiden ja kaupan osakkeet.

Vakuutusryhmässä kaupantekokurssit kallistuivat keskimäärin 1,6 prosenttia. Indeksiä nosti etenkin Sampo, jonka osake kallistui kymmenen markkaa 480 markkaan. Sammon vaihto oli 119 miljoonaa markkaa, josta tosin 79 miljoonaa kertyi Merita pankkiiriliikkeen sisäisenä kauppana tekemästä 168300 osakkeen kaupasta.

Metalliryhmässä Outokumpu kallistui metallien hintojen nousun myötä 3,60 markalla 105,10 markkaan. Nousussa oli myös Valmet, jonka päätöshinta parani 1,80 markkaa 88 markkaan. Elintarvikeryhmässä kallistuivat etenkin Cultorin, Hartwallin ja Raision osakkeet.

Viikon aikana osakkeiden hinnat kallistuivat Helsingin pörssissä keskimäärin 1,9 prosenttia, ja vaihdetuimmilla osakesarjoilla nousu oli 2,2 prosenttia. Maanantaita lukuun ottamatta pörssi oli koko viikon nousussa, ja indeksi kirjasi viikon aikana kolme kertaa uudet huippupisteet.

Metalliosakkeet kallistuivat viikon aikana keskimäärin kolme prosenttia, ja lähes samassa nousuvauhdissa olivat Nokian johdolla tietoliikenne ja elektroniikan toimiala. Myös pankkiosakkeet kallistuivat 2,9 prosenttia.

Päivän vaihdetuin yhtiö oli jälleen Nokia 134 miljoonalla markalla. Molemmat Nokian osakkeet puhkaisivat päivällä kalleimmillaan 340 markan rajapyykin. A-osakkeen loppuhinta parani kaksi markkaa 339 markkaan ja K-osakkeen kolme markkaa 340 markkaan.
(STT) 19:20

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.