Mainos

Helsingin pörssi

Uuteen pörssiviikkoon lähdettiin maanantaina vahvasti nousevin kurssein. Hex-yleisindeksin mukaan nousu oli keskimäärin 3,2 prosenttia, ja jyrkimmin päivän aikana kallistuivat Nokian ja metsäyhtiöiden osakkeet. Pörssin osakevaihto oli jälkipörssi ykkösen päättyessä 468 miljoonaa markkaa.

Myös muualla Euroopassa osakekurssit nousivat tukevasti. Nousun taustalla oli New Yorkin pörssi, joka kääntyi perjantaina aamupäivän pudotuksen jälkeen noususuuntaiseksi. Meklariarvioissa nousua selitettiin vain rekyyliksi viime päivien liian voimakkaalle kurssilaskulle.

Nokian A-osakkeen päätöshinta parani perjantaista 21 markkaa 302 markkaan ja K-osakkeen 19 markkaa 300 markkaan. Nokian lisäksi ryhmän osakkeista PK Cables kallistui 3,40 markkaa 73,50 markkaan ja Vaisala kuusi markkaa 314 markkaan.

Metsäyhtiöiden nousu tänään oli keskimäärin 5,4 prosenttia. Enson R-osaketta vaihdettiin päivän viimeisissä kaupoissa 44,30 markan kurssiin, jossa oli nousua perjantain päätöshinnasta 2,30 markkaa. UPM-Kymmenen päätöshinta kallistui kuusi markkaa 111 markkaan.

Korkojen hienoinen laskulinja käänsi myös pankkiosakkeet nousuun. Keskimäärin pankkiosakkeet kallistuivat 4,10 prosenttia; Meritan A-osake nousi 70 penniä 16,40 markkaan, Meritan B-osake 40 penniä 17,20 markkaan ja Okon A-osake kolme markkaa 72 markkaan.

Vaihtokärjessä oli Nokia 241 miljoonalla markalla. UPM:n vaihto oli 35 miljoonaa, Enson 35 miljoonaa, Metran runsaat 12 miljoonaa ja Meritan 11 miljoonaa markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.