Mainos

Helsingin pörssi

Kurssikehitys Helsingin pörssissä muuttui epäyhtenäiseksi, ja osakkeiden hinnat kääntyivät Hex-yleisindeksin mukaan niukkaan 0,1 prosentin laskuun. Sijoittajat kotiuttivat voittojaan etenkin Meritan ja Nokian osakkeista. Pörssin osakevaihto oli 746 miljoonaa markkaa.

Varovaisuutta pörssipäivälle antoi myös supertorstain odotus. Huomenna julkistavat tiedot viime vuoden tuloksistaan muun muassa Nokia, Kesko, Rautaruukki, Raision Tehtaat, Stockmann, Amer ja Aamulehti.

Nokian osakkeet laskivat tänään sen kilpailijoiden Ericssonin ja Motorolan vanavedessä. Helsingissä Nokian A-osakkeen päätöshinta halpeni markan 323 markkaan ja K-osakkeen 3,50 markkaa 320 markkaan.

Myös Meritan osakkeet kääntyivät iltapäivällä lisääntyneen tarjonnan saattamaan laskuun. Aamulla Meritan tulostiedot nostivat pankin molempien osakkeiden hintoja, ja A-osakkeen ylimmäksi vaihtokurssiksi tuli 18,40 ja B-osakkeen 19,70 markkaa Meritan A-osakkeen päätöshinta halpeni tänään edellispäivästä 20 penniä 17,50 markkaan ja B-osakkeen 60 penniä 18,80 markkaan.

Myös OKO osakkeen alamäki jatkui kahden markan voimalla 72 markkaan. Pankkiosakkeista kallistuivat ÅAB:n kanta ja Interbank.

Tänään parhaat nousuosakkeet löytyivät sijoitusyhtiöiden, metalliteollisuuden ja elintarviketeollisuuden ryhmistä. Metallin indeksiä nostivat etenkin Konecranesin, Metran ja Rauman nousut, ja elintarvikeryhmässä kallistuivat Cultorin ja Raision osakkeet.

Metsäryhmässä hienoisesta laskulinjasta teki poikkeuksen Metsä-Serla. Handelsbankenin ostosuosituksen siivittämänä Metsä-Serlan A-osake kallistui 1,50 markkaa 37,50 markkaan ja B-osake 0,80 markkaa 38,40 markkaan.

Päivän vaihdetuin pörssiyhtiö oli Nokia 264 miljoonalla markalla. Nokian vaihdosta 206 miljoonaa kertyi A-sarjan osakkeista. UPM:n vaihto oli 67 miljoonaa, Meritan 66 miljoonaa, Keskon 34 miljoonaa ja Metsä-Serlan 31 miljoonaa markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.