Mainos

Helsingin pörssi

Saksan keskuspankin korkopäätös ja siitä seurannut pitkien lainojen korkojen lasku heijastuivat myönteisesti myös Helsingin pörssiin. Vielä päivällä nollalinjalla ollut Hex-yleisindeksi vahvistui iltapäivällä 0,3 prosenttia. Pörssin osakevaihto oli torstaina 360 miljoonaa markkaa.

Myös ostotarjouksilla mitaten pääosa kursseista oli nousussa. Jatkuvan kaupankäynnin aikana 51 osakkeen ostokurssi nousi, 20:n pysyi paikallaan ja 19 osakkeen laski.

Tukevimmin eli keskimäärin 0,9 prosenttia osakkeiden hinnat kallistuivat muun teollisuuden ryhmässä. Nokian molemmat osakkeet kallistuivat markan: A-osake 181,50 markkaan ja K-osake 181 markkaan. Nokian vanavedessä Aspon päätöskurssi parani viisi markkaa 151 markkaan.

Ryhmän osakkeista kallistuivat myös Cultorin ja Huhtamäen molemmat osakkeet, Lännen Tehtaat, Neste, Orion ja Raision Tehtaat. Raision lisääntynyt tarjonta laski ensin osakkeen hintaa 317 markasta 311,50 markkaan. Iltapäivällä lisääntynyt kysyntä käänsi osakkeen hinnan jälleen nousuun, ja osakkeen päätöskurssi parani keskiviikosta kuusi markkaa 321 markkaan.

Pohjolan puolivuotistulos otettiin markkinoilla vastaan hieman laskevin hinnoin. Iltapäivällä pörssin nousuvire nosti kuitenkin myös Pohjolan osakkeiden hintoja. Pohjolan A-osakkeen päätöskurssi parani markan 80 markkaan ja B-osakkeen 1,50 markkaa 80,50 markkaan. Sampo halpeni kaksi markkaa 288 markkaan.

Päivän nousijoita oli myös Kesko, joka kallistui torstaina 1,30 markkaa uuteen 74,90 markan huippuhintaan.

Pörssin vaihtokärjessä oli torstaina Nokia 79 miljoonalla markalla. Keskon vaihto oli 56 miljoonaa, Raision Tehtaitten 44 miljoonaa, UPM-Kymmenen 22 miljoonaa ja Amerin 21 miljoonaa markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.