Mainos

Helsingin pörssi

Kurssinousu Helsingin pörssissä jatkui 0,3 prosentin suuruisena myös torstaina, ja hex-yleisindeksin uudeksi huippuluvuksi kirjattiin 2380,36 pistettä.

Osakelistan kaikki toimialat olivat nousussa. Jyrkimmin päivän kaupoissa kallistuivat monialayhtiöiden ja metsäyhtiöiden osakkeet. Myös otc- ja meklarilistan osakkeiden hinnat olivat edelleen nousussa, ja listojen osakkeilla tehtiin verraten suuria kauppoja.

Pörssilistalla osakekauppaa hallitsi Nokia, jonka osuus päivän 336 miljoonan markan osakevaihdosta oli 120 miljoonaa. Nokioiden hinnat pysyivät lähes edellisen päivän luvuissa. A-osakkeen päätöshinta parani 50 penniä 259,50 markkaan ja K-osakkeen pysyi ennallaan 258,50 markassa.

Metsäryhmässä puolen prosentin nousun takana olivat UPM, Enson R-osake, Metsä-Serlan B-osake ja Stromsdahlin B-osake. Monialaosakkeista kallistuivat torstaina Amer, Asko ja Suunto ja muun teollisuuden ryhmän osakkeista etenkin Hartwall ja Neste. Nesteen päätöshinta kohosi kolme markkaa 106 markkaan.

Nokian jälkeen pörssin vaihdetuin yhtiö oli Orion 46 miljoonalla markalla. Orionin vaihdosta runsaat 36 miljoonaa koostui Meritan tekemästä sisäisestä kaupasta, jossa omistajaa vaihtoi 230 000 Orionin A-osaketta 158,50 markan kurssiin. Keskon osaketta vaihtui lähes 18 miljoonalla, ja osakkeen hinta vahvistui 1,70 markkaa 63,70 markkaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.