Mainos

Helsingin pörssi

Uuteen pörssiviikkoon lähdettiin maanantaina edelleen niukasti nousevin kurssein. Hex-yleisindeksissä nousu oli 0,1 prosenttia, ja indeksi kirjasi jälleen uuden huippuluvun 2369,94 pistettä. Maanantaipörssin osakevaihto oli 455 miljoonaa markkaa, josta Nokian osuus oli 192 miljoonaa markkaa.

Päivän parhaat nousut kirjattiin pankki- ja vakuutusyhtiöiden osakkeille. Meritan A-osakkeen päätöshinta parani 20 penniä 14,40 markkaan ja B-osakkeen 40 penniä 15,70 markkaan. Keskimäärin pankkiosakkeet kallistuivat maanantaina 1,4 prosenttia.

Markkina-arviot pankki- ja vakuutusalan mahdollisista rakennejärjestelyistä lisäsivät etenkin Pohjolan osakkeiden kysyntää. Pohjolan A-osake kallistui 2,90 markkaa 103 markkaan ja B-osake 1,50 markkaa 101 markkaan. Sammon päätöshinta kallistui viisi markkaa 340 markkaan.

Keskon Tuko-kaupan vastoinkäymiset eivät enää vaikuttaneet Keskon osakkeen hintaan, ja Keskoa vaihdettiin perjantain hintoihin. Muiden palveluiden ryhmässä sen sijaan TT Tieto ja Viking Line olivat nousussa.

Metsäryhmässä kallistuivat etenkin Enson osakkeet ja muun teollisuuden ryhmässä Aspon, Cultorin ja Vaisalan osakkeet. Nokian A-osakkeen hinta tippui markan 255,50 markkaan ja K-osakkeen kaksi markkaa 255 markkaan.

Nokian jälkeen vaihdetuin yhtiö maanantaina oli Pohjola 49 miljoonalla markalla. Cultorin vaihto oli 25 miljoonaa, Outokummun 16 miljoonaa ja Meritan lähes 16 miljoonaa markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.