Helsingin pommiuhka raukesi

Pommiuhka johti laajaan evakuointiin Helsingin Kalliossa yöllä. Pommilla uhannut mies on antautunut poliisille. Poliisin tutkimuksissa selvisi, että hänellä ei todellisuudessa ollut hallussaan räjähteitä.

Poliisi sai lauantaina kello 22.24 puhelun, jonka soittaja sanoi autonsa tavaratilassa olevan kaksi kiloa dynamiittia ja 10 litraa bensiiniä. Hän vaati pääsyä Hesperian mielisairaalaan hoitoon ja uhkasi räjäyttää pomminsa, ellei se onnistuisi.

-Mies vaati, että nimenomaan poliisin pitää viedä hänet sairaalaan. Hän ei kuitenkaan ensimmäisellä soittokerralla kertonut missä on, kertoo päivystävä komisario Kari Pastuv.

Pommilla uhannut 47-vuotias mies löytyi Harjukatu 6:n eteen pysäköidystä autosta. Hän antautui poliisille kello 0.49. Myöhemmin hänet vietiin Hesperian sairaalaan, missä hänet ainakin tutkitaan ja hänen mahdollinen psykiatrisen hoidon tarpeensa selvitetään.

Poliisi evakuoi aamuyöllä Harjukatu kuuden lähistöllä sijaitsevan kerrostalon asukkaat suojaan sisäpihoille. Lisäksi useita katuja suljettiin liikenteeltä. Tämän jälkeen ryhdyttiin selvittämään, onko autossa todella pommia.

Noin kello 4.45 poliisin räjähdeasiantuntijat varmistuivat, että pysäköidyssä autossa ei ollut mitään vaarallista. Tämän jälkeen asukkaat pääsivät palaamaan koteihinsa.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat