Mainos

Helsingin keskustan vesijohtoverkolle suurkartoitus

Helsingin Vesi ryhtyy kartoittamaan vesijohtoputkiston kuntoa eilisen suurvuodon takia. Tuotantoinsinööri Sami Sillstén sanoo, että Rautatientorin vesivahingon aiheuttaneiden putkien kaltaisista rakenteista tehdään nyt selvitys.

Sillsténin mukaan urakka on mittava. Kaikkein vanhinta vesijohtoverkko on ydinkeskustan alueella, jossa on myös rautatieaseman tapaan raskaan liikennekuorman rasittamia putkia. Eilen pettänyt putki oli vuodelta 1967, mutta huomattavasti vanhempaakin linjastoa löytyy.

- Esimerkiksi nyt pettänyttä putkea vastapäätä Makkaratalon edessä oleva putki on satavuotias. Nämä ovat tapauskohtaisia ja vaativat selvittelyä, Sillstén sanoo.

Kartoitustyö on tarpeen, sillä kaikkein vanhimpien putkien rakenteellisista ratkaisuista ei välttämättä ole kunnollisia tietoja.

Rautatientorin vuoto äityi erityisen vaaralliseksi, sillä putkea ympäröivässä betonisessa kanavassa oli jostain syystä miehenmentävä reikä. Ilman reikää vesi olisi noussut kadulle, kuten vuototilanteissa pitäisi.

Sillsténin mukaan Helsingin Vesi tekee parhaillaan myös esiselvitystä putken pettämisen syistä. Yksittäistä syytä putken hajoamiselle ei ehkä löydy.

- Vaikea sanoa, voiko tällaista tapahtua uudelleen. Putkia risteilee ja lisää maanalaista tilaa rakennetaan koko ajan. Ydinkeskusta alkaa kohta olla reikäjuustoa.

Katso Pauli Poutasen juttu

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.