Mainos

Helsingin katuväkivaltavyyhti: ”16-vuotias epäilty oli muita isommassa roolissa”

Pääkaupunkiseudulla syksyllä tapahtuneiden väkivaltatapausten käsittely on alkanut Helsingin käräjäoikeudessa. Vastaajina on kaikkiaan 12 nuorta.

Tänään käsiteltiin kahta Vuosaaressa tapahtunutta ryöstöä. Kaksi poikaa oli syksyllä matkalla kotiin, kun Vuosaaren jalkapallokentällä oleskellut nuorisoporukka ympäröi kaksikon, pahoinpiteli ja vei arvotavarat.

Kyseisestä ryöstöstä syytettiin tänään kolmea 15-16-vuotiasta poikaa, mutta juttu on paljon tätä laajempi.

– Tässä kokonaisuudessa on kaikkiaan vastaajia 12, joista suurimmalla osalla on vain yksi tai muutama syytekohta ja sen lisäksi on ihan muutamia henkilöitä, joilla on useampi syytekohta, kertoo kihlakunnansyyttäjä Kaisa Ahla.

Ryöstöjä on tapahtunut Vuosaaren lisäksi Mellunmäessä, keskustassa ja etenkin nuorten kokoontumispaikassa Alppipuistossa. Kaikki vastaajat ovat alaikäisiä.

Vuoraaren ryöstössä viitteitä suunnitelmallisuudesta

Vuosaaren tapauksesta epäiltynä ollut 16-vuotias on ollut rikosepäilyjen vuoksi vangittuna. Poliisi on epäillyt hänen toimineen nuorisoporukan johtajana ja määränneen muita tekemään ryöstöjä syksyn aikana pääkaupunkiseudulla.

– Jonkin verran on ollut ilmassa sellaista, että yksi henkilö on ollut aika monessa tapahtumassa mukana ja kokee jollakin tavoin itsekin olleensa aika isossa roolissa. Toisaalta on ollut myös tapahtumia, joihin hän ei liity ollenkaan. Siinä mielessä en usko, että kyseessä on varsinaisesti johtohahmo, joka olisi vaikuttanut kaikkialla taustalla, sanoo syyttäjä Kaisa Ahla.

Ahlan mukaan Vuosaaren tapahtumissa on ollut selkeitä piirteitä suunnitelmallisuudesta.

– Näin oli myös joissakin Alppipuiston tapahtumissa, mutta ei kaikissa eikä kaikkien osalta, sanoo syyttäjä.

Ahlan mukaan kaikki vastaajat ovat alle 18-vuotiaita poikia. Myös uhreista kaikki ovat yhtä lukuunottamatta alle 18-vuotiaita.

Katuryöstöjä tapahtui syksyn aikana myös esimerkiksi Vantaalla Heurekan puistossa, mutta niitä käsitellään aikanaan erikseen.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.