Mainos

Helsingin juhlaviikot starttaa

Tänään käynnistyvä Helsingin juhlaviikot viettää tänä vuonna 40-vuotisjuhlaansa. Reilut kaksi viikkoa kestävä festivaali tarjoaa lähes 70 tapahtumaa tai tapahtumakokonaisuutta.

Ohjelmassa on klassisen ja kevyen musiikin konsertteja, teatteria, elokuvaa, tanssia ja nykysirkusta.

Helsingin juhlaviikot on Suomen suurin monitaidefestivaali, jonka osaksi odotetaan tänä vuonna samaa kiinnostusta kuin viime vuonna.

- Yleisötavoite on noin 300 000, joka on sama kuin viime vuonna. Suurin osa osallistuu meidän yleisätapahtumiimme. Myymme noin 50 000 lippua, sen lisäksi noin 250 000 osallistuu Taiteiden yöhön, Art Goes Kapakkaan ja moniin muihin tapahtumiin, kertoo Juhlaviikkojen toiminnanjohtaja Risto Nieminen.

Yksi Helsingin juhlaviikkojen suosituimmista tapahtumista on Taiteiden yö, jolloin nähdään myös yksi festivaalin päätapahtumista.

- Taiteiden yön keskipiste on Senaatintorilla järjestettävä "Rock, rytmi, rakkaus"-ilmaiskonsertti , joka on myös yksi meidän juhlatapahtumista. Siinä keskitytään vuoteen 1968 eli juhlaviikkojen perustamisvuoteen ja sen ajan musiikkiin. 1968 oli kuohunnan, nuorison kapinoinnin ja vapautumisen vuosi ja nyt huomaa, kuinka paljon silloin syntyi merkittäviä, klassikoiksi tulleita rock-kappaleita. Näitä sitten kuullaan Senaatintorilla Taiteiden yönä perjantaina 22. päivä, Nieminen sanoo.

Pari viikkoa kestävä festivaali päättyy tämän kuun viimeisenä päivänä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.