Mainos

Helsingin Hietalahden satama-allas sai tikkaansa – hengestään kamppaillut Aleksander: "Toivottavasti tämä on vasta alku"

Helsingin Hietalahden satama-altaan reunalle on asennettu turvatikkaita. Tikkaita altaalle vaatinut helsinkiläismies huomasi uudet turvatikkaat työmatkallaan ja kiittelee nyt viranomaisia ripeästä toiminnasta. 

– Yllätyin. Hienoa, että kerrankin näihin asioihin tartutaan nopeasti, eikä kankean byrokratian kautta, sanoo Aleksander Lauraéus.  

Lauraéus alkoi vaatia tikkaita Hietalahden satama-altaalle sen jälkeen, kun hän aiemmin huhtikuussa putosi itse polkupyörineen altaaseen. Hän pelastui, kun ohikulkijat kuulivat miehen avunhuudot lähes puoli tuntia putoamisen jälkeen. 

Yksin Lauraéus ei olisi päässyt ylös vain muutaman asteen lämpöisestä vedestä.

– Silloin päätin, että jos pääsen sieltä pois, pidän huolen, että sinne tulee tikkaat vastaavia tapauksia varten.

Urakka jatkuu: Vaaranpaikkoja löytyy yhä

Lauraéus huomasi satama-altaan reunalle tulleet tikkaat sattumalta, kun ajoi aamulla työmatkallaan paikan ohitse.

Lauraéuksen mukaan satama-altaan läntiselle puolelle on laitettu köysitikkaita ja toisella puolella terästikkaita. Siitä, miten pysyvä ratkaisu satama-altaalle nyt ilmaantuneet tikkaat ovat, Lauraéus ei tiedä.

Vaikka tavoite Hietalahden tikkaista toteutui, työ ei Lauraéuksen mukaan ole ohi. Helsingistä löytyy miehen mielestä monia vastaavanlaisia vaaranpaikkoja.

– Toivottavasti tämä on vasta alku. Esimerkiksi Clarion-hotellin takaa ovat laivat lähteneet ja siinä on pitkä matka, missä ei ole mitään. Myös Kaapelitehtaan reuna on vaarallinen paikka ilman mitään esteitä ja vain muutamat tikapuut satojen metrien matkalla, Lauraéus summaa.

Lauraéus kertoo saaneensa yhteydenottoja monilta, jotka ovat itse pudonneet mereen tai jotka ovat olleet pelastamassa pudonneita ihmisiä. Satama-altaan uusista tikkaistakin on jo kuulunut tutuilta kehitysideoita.

–  Muun muassa tikapuiden valaiseminen, jotta ne näkyisivät pimeässä ja ne löytäisi helpommin, Lauraéus kertoo.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.