Jo toinen tapaus samalla rannalla – 13-vuotiaiden kaverusten uintiretki päättyi verisesti, kaupunki päätti reagoida heti: "Yöaikaan ilmestyy tarpeetonta tavaraa"

7:11

Viikonloppuna Espoon Lippajärvellä järkytti tapaus, jossa pieni poika oli lähellä hukkua jäätyään kädestään kiinni uistimen koukkuun.

Vilniemen ranta Espoossa ei ole virallinen uimaranta ja siellä käy paljon kalastajia, joiden käyttämät uistimet jäävät kiinni pohjassa olevaan pohjaverkkoon.

Rannalla on sattunut muitakin haavereita viime aikoina.

Noora Myllärniemen 13-vuotias poika oli ollut tiistaina uimassa Vilniemen rannalla kavereidensa kanssa. Reissu päättyi kurjasti, kun poika tuli kotiin iso repeytynyt haava jalassaan.

– Poika tuli kotiin ja sanoi astuneensa johonkin tosi terävään siellä vedessä. Katsoin jalkaa ja se oli ihan kunnolla repeytynyt siitä jalkaterän sivusta. Näytti siltä, että siihen oli tarttunut uistin, koska siinä oli semmoinen väkäsen tekemä palkeenkieli.

Jalka tikattiin päivystyksessä ja poika sai jäykkäkouristusrokotteen. Haava oli syvä ja kivulias.

Myllärniemen tietojen mukaan rannalla on sattunut useampi samankaltainen tapaturma viime aikoina. Tapaus, jossa pieni poika melkein hukkui, on ehdottomasti pahin, mutta uistimista on tullut haavoja muillekin.

– Onhan tämä todella ikävää, kun sillä rannalla käy paljon lapsia. Eihän sinne pohjaan näe, että mitä siellä on. Olisi voinut käydä pahemminkin, Myllärniemi miettii.

Sukeltaja käy putsaamassa rannan

Espoon kaupunki on saanut useita ilmoituksia Vilniemen rannasta. Rantaa ei tarkistettu ennen sesongin alkua siksi, koska kyseessä ei ole virallinen uimaranta.

Espoon kaupungin ulkoliikuntapäällikkö Tapio Taskinen kertoo, että sukeltaja on menossa putsaamaan rannan pohjaa mahdollisimman pian.

– Ranta ei ole virallinen uimaranta, mutta ilman muuta me käymme kaupungin puolesta sukeltamassa paikan puhtaaksi, kun ilmoitus on kerta meille tullut, Taskinen kertoo.

Kalastamista ei voida kieltää

Valvomattomien ja niin sanottujen epävirallisten rantojen tarkkailu on hankalaa. Taskisen mukaan Vilniemen rannan kaltaiset tapaukset eivät silti ole yleisiä.

Viralliset uimarannat tarkistetaan huolella ennen kesäkauden alkua.

– Kyllähän sinne tulee kierrosten jälkeen tavaraa aika paljon. Sitten tarkkaillaan valvojien toimesta.

– Lähinnä laitureiden ympäristöön ilmestyy yöaikaan tarpeetonta tavaraa.

Vilniemen rannalla käy paljon kalastajia, eikä kieltoja voida laittaa, koska ranta ei ole virallinen. Taskisen mukaan asukasyhdistykset pitävät rantaa kunnossa ja ovat toivoneet, että ranta voitaisiin virallistaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja