Mainos

Helsingin bussilakko voi jatkua ensi viikolla

Helsingin seudun bussiliikennettä haittaava lakko voi jatkua ensi viikollakin. Suurinta osaa pääkaupungin linja-autoliikenteestä ajavan Helsingin Bussiliikenne Oy:n kuljettajat saattavat aloittaa uuden työtaistelun jo ensi keskiviikkona.

Noin 700:aa kuljettajaa edustava SAK:lainen ammattiliitto JHL päättää mahdollisista jatkotoimista keskiviikkona.

STTK:lainen Jyty on kertonut jo tehneensä vastaavia ratkaisuja, mutta kertoo niistä vasta myöhemmin. Liitot vaativat työnantajaa neuvottelupöytään, jotta kiistaan työehtosopimuksen vaihtamisesta voitaisiin etsiä ratkaisua.

Tämänpäiväinen liikenne sujui odotetua paremmin

Pääkaupunkiseudun työmatkaliikenteessä kulki aamulla lopulta odotettua enemmän busseja. Helsingin Bussiliikenne sai liikenteeseen lähes 60 prosenttia kalustostaan.

- Meni paremmin kuin osasimme odottaa. Soitimme eilen illalla kuljettajia läpi ja arvioimme, että töihin tulisi 130-150 kuljettajaa. Lopullinen luku oli 250, kertoo liikennejohtaja Mika Seppänen.

Eniten bussilakosta koitui ongelmia koitui Itä-Helsingissä ja poikittaisliikenteessä.

Seppäsen mukaan lännessä Ruskeasuon varikolla töihin tuli kaksi kolmasosaa työntekijöistä. Ruskeasuolta ajetaan puolet Helsingin Bussiliikenteen vuoroista. Vartiokylän varikolla idässä oli hiljaisempaa.

- Jokainen kuski teki henkilökohtaisen ratkaisun, tullako töihin vai jäädäkö laittomaan lakkoon. Kyllähän se, että rivit näin valtavasti repesivät kertoo siitä, että eivät kaikki ole niin tyytymättömiä, Seppänen arvioi.

Hänen mukaansa myös iltapäivän bussiliikenne pyörii vähintään samalla kalustolla kuin aamun liikenne. Illalla saadaan ajettua vielä joitakin vuoroja, sitten liikennöinti loppuu.

Tietoa ajettavista vuoroista löytyy osoitteesta www.hsl.fi

(MTV3).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.