Mainos

Helsingin apulaispormestari Nasima Razmyar oikaisee lausuntoaan: "Havis Amandan ympärillä saa kyllä juhlia jatkossakin"

2:24
Näin juhlittiin jääkiekkokultaa Helsingissä sunnuntaina

Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan apulaispormestari Nasima Razmyar ehdotti Twitterissä tulevien kultajuhlien järjestämistä jossain muualla kuin Mantan patsaalla. Razmyar oikaisi lausuntoaan muutama tunti julkaisun jälkeen.

Suomi on juhlistanut riehakkaasti sunnuntaista jääkiekon MM-kultaa. Juhlinnan keskus on ollut perinteisesti Havis Amandan, eli tuttavallisemmin Mantan patsaan ympärille Kauppatorin laidalle. Juhlintaan kuului jälleen runsaasti kiipeilyä patsasta pitkin ja uimista sitä ympäröivässä uima-altaassa.

Juhlahumun laannuttua jotkut ovat olleet myös huolissaan 111-vuotiaan Mantan kestävyydestä. Yksi heistä on kulttuurin ja vapaa-ajan apulaispormestari Nasima Razmyar, joka tviittasi aiheesta tänään.

– On ollut ihanaa seurata MM-kullan juhlintaa ja ihmisten riemua. Mantalla on ollut monta halaajaa, mutta Manta on kuitenkin jo 111-vuotias ja hyvin hauras. Vaarassa ovat niin patsas kuin juhlijatkin. Seuraavaan kultajuhlaan pitäisi keksiä joku muu juhlintapaikka, Razmyar kirjoitti tviitissään.

Muutaman tunnin päästä Razmyar päätti oikaista lausuntoaan, ja kertoo nyt, ettei halua kieltää juhlimista Mantan ympärillä kokonaan, mutta patsaan altaassa kylpeminen tulisi lopettaa. 

– Havis Amandan ympärillä saa kyllä juhlia jatkossakin. Kylpemiseen pitäisi vaan keksiä toinen paikka, jos halutaan pitää ihmisten turvallisuudesta huoli ja patsas kunnossa myös seuraavat 110 vuotta, Razmyar kirjoitti myöhemmässä tviitissään. 

Päivitetty klo 15.55: Lisätty Razmyarin oikaisu lausuntoon.

Juttua korjattu: Patsaan ikä korjattu 111 vuoteen. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja