Mainos

Nasima Razmyar pyytää poliisilta lisää valvontaa tuleviin kultajuhliin: "Ennen kaikkea olen huolissani juhlijoiden turvallisuudesta"

9:44
Nasima Razmyar kertoi kylpemiskiellosta MTV Uutiset Livessä

Helsingin apulaispormestari Nasima Razmyar toivoo poliisilta toimia, jotta jääkiekkoleijonien tulevia kultajuhlia voitaisiin viettää turvallisemmin. Hän ehdottaa myös siirrettävän altaan hankkimista juhlakansalle. Razmyar kommentoi asiasta syntynyttä kohua tänään MTV Uutiset livessä.

– Ensinnäkin juhliminen on hieno asia ja jokainen meistä on iloinnut suuresti leijonien upeaa tulosta ja kultajuhlaa. Sanoisin kuitenkin niiden kuvien ja videoiden perusteella, mitä olen tässä nähnyt parin viimeisen päivän aikana, että tämä upea ja arvokas Mantan patsas ja suihkulähde eivät kestä sellaista, että tuollainen määrä ihmisiä siinä juhlii, Razmyar kertoi MTV Uutiset livessä.

– Patsashan on tosiaankin ontto ja tämä pronssipinta on hyvin ohut. Myös suihkulähde on huonossa kunnossa ja sekään ei missään nimessä kestä tuollaista kylpijäjoukkoa. Lähinnä halusin herättää ajatuksia ja myös tietoisuutta siitä, että juhlia saa, mutta samaan aikaan yritetään pitää huolta myös meidän kansallisaarteista, hän jatkaa.

Juhlijoiden turvallisuus huolettaa

Pelkkä patsas ja suihkulähde eivät ole Razmyarin huolenaiheita. Hänen mielestään juhliminen huonokuntoisella suihkulähteellä oli myös vaarallisen näköistä.

– Olen ennen kaikkea huolissani ihmisten turvallisuudesta.

Razmyar ei halua, että patsas aidattaisiin tai suojattaisiin muilla keinoin. Hän toivoo poliisilta toimia patsaan turvaamiseksi juhlahumujen keskellä.

– Jatkossa toivoisin, että poliisi valvoisi, että juhlinta olisi turvallista, kun näitä mestaruusjuhlia vielä toivottavasti tulee. Vappunakin se lakitus suoritetaan nosturin kautta, hän huomauttaa.

Razmyarin mukaan patsas on niin arvokas, että sitä voisi verrata Sibelius-monumenttiin.

– Toivon, että kylpemistä varten hankittaisiin sitten vaikka väliaikainen allas. Tarkoitan siis jonkinlaista siirrettävää allasta.

Razmyar kertoo saaneensa jonkin verran palautetta twiitistään, jossa hän kehotti ihmisiä varovaisuuteen.

– Toivoisin, että somekuohunta vähän rauhoittuisi. Tarkoituksenani oli vain herättää ajatuksia. Päivän twiittini perusviesti oli se, että pikkuisen mietittäisiin. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja