Helppo niksi – näin saat ihon kuntoon ja vyötärön hoikaksi!

Mikä parantaa ihosi kuntoa, helpottaa laihduttamista, huolehtii suoliston toiminnasta ja pitää virkeänä pitkin päivää? Vastaus on tietenkin vesi! Mutta minkä verran sitä pitäisi juoda päivässä?

"Vesi vanhin voitehista" on tuttu sananlasku, joka pitää edelleen paikkansa. Se edistää kalorittomasti kehosi hyvinvointia nestetasapainosta huolehtien, jolloin voit kokonaisvaltaisesti paremmin.

Esimerkiksi iho sisältää huomattavan määrän vettä ja nestevajaus huonontaa ihon kuntoa. Vaikka sen lipittämisellä rypyt eivät häviäkään, saa riittävä veden nauttiminen ihon vaikuttamaan sileämmältä.

Nestehukka ei vaikuta vain ihosi kuntoon, vaan koko kehoosi aina lihaksista munuaisiin, syljen toimintaan ja suolen toimintaan.

Vesi on myös laihduttajan ystävä, sillä sen avulla voi hillitä ruokahimoja ja runsaasti vettä sisältävät ruoat ovat kevyempiä, mutta aivan yhtä täyttäviä.

Minkä verran vettä tulisi juoda päivässä?

Liian vähäinen nesteenmäärä kehossa tuntuu muun muassa janon tunteena ja päänsärkynä, mutta vettä tulisi juoda jo ennen kuin koet janon tunnetta. Se kun tulee yleensä vasta silloin, kun kärsit jo nestehukasta.

Muista kuitenkin, että liika on liikaa. Aikuinen tarvitsee noin 2–3 litraa päivässä, josta yksi litra tulee syömästämme ravinnosta. Liikunta lisää nesteentarvetta. Jos liikut enemmän kuin kaksi tuntia päivässä, suosi veden sijaan esimerkiksi urheilujuomia.

Jos sinulla on tarve käydä vessassa 3–4 tunnin välein ja virtsasi tuoksuu neutraalilta, eikä ole liian tummankeltaista, saat tarpeeksi vettä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja