Helmut Marko latasi ehdot kritisoidun Red Bull -kuskin jatkohaaveille: "Niin kauan hän saa aikaa"

Alexander Albonin, 24, jatko Red Bullilla on ehditty tämän F1-kauden aikana asettaa kyseenalaiseksi jo useampaan kertaan, kun hän ei tunnu yltävän lähellekään tallikaverinsa Max Verstappenin, 22, vauhtia. Red Bull -neuvonantaja Helmut Markon mukaan thaimaalaisella on vielä aikaa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Britannian toinen GP suorana 7.-9.8.
Su: Britannian toinen GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Kun kaudesta on ajettu neljä osakilpailua, Verstappen on MM-sarjassa kolmantena kerättyään 52 pistettä. Toki pisteitä voisi olla Verstappenin ajosuoritusten puolesta enemmänkin, sillä kauden avausosakilpailu päättyi keskeytykseen teknisen vian vuoksi.

Albonilla pisteitä on 26, ja ne oikeuttavat MM-sarjan kuudenteen sijaan. Yhtä lailla hänellä on jossiteltavaa. Albon olisi todennäköisesti voittanut kauden avausosakilpailun Itävallassa, ellei Lewis Hamilton olisi kolaroinut häneen ohitustilanteessa. Lopulta Albonin saldo kyseisestä kisasta oli nolla pistettä.

Aika-ajoissa Albonin ja Verstappenin ero tulee esiin kaikkein tylyimmällä tavalla. Albon on hävinnyt Verstappenille tämän kauden kaikissa aika-ajoissa, ja keskimäärin Verstappen on ollut peräti 0,493 sekuntia tallikaveriaan nopeampi.

Red Bull tiedetään vaikeaksi paikaksi nuorille kuljettajille, sillä Helmut Markon mitta on tunnetusti täyttynyt nopeasti. Markon mukaan Albonin otteissa on kuitenkin parannettavaa siksi, että tämän itseluottamus ei ole vielä aivan huipussaan. Ei siksi, että tallin johto löisi paineita niskaan.

– Alexilla on ollut tällä kaudella monia tilanteita, kuten moottoriongelmia ja kolari Hamiltonin kanssa. Tästä johtuen hänen itseluottamuksensa ei vielä ole huipussaan, Marko sanoi GP Today -sivuston mukaan Sky Sportsille.

– Hänellä on nopeutta. On selvää, että hän on yhä nuori ja kokematon. Hän tarvitsee aikaa saadakseen tuloksiinsa tasaisuutta.

Vaikka Albonin korvaajaksi on väläytelty alkukauden aikana kaikkea mahdollista Sebastian Vettelistä lähtien, Marko vakuuttaa, ettei Albonilla sen paremmin kuin Red Bullillakaan ole mikään kiire.

Pääasia Albonin kannalta on, että kehityskäyrän suunta on oikea.

– Niin kauan kuin näemme Albonilta kehitystä ja hyviä tuloksia, hän saa aikaa.

Lue myös:

    Uusimmat