F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Saako Red Bull -kuski pelastettua F1-kärkitallin paikkansa? Tallipomolta lupaavaa viestiä

3:53
Videolla Britannian toisen GP:n loppuhetket.

Alexander Albonin suoritukset ovat olleet hyvinkin kriittisen tarkistelun kohteena F1-kauden avauskisoissa. Albon on ollut jatkuvasti tallikaverinsa Max Verstappenin takana – jopa roimalla erolla. Tuoreeltaan Albon näytti kuitenkin lupaavia merkkejä todellisesta tasostaan.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Espanjan GP suorana 14.-16.8.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Espanjan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Thaimaalaiskuljettajan kausi näytti saavan väkevän alun, kun hän taisteli voitosta Itävallan ensimmäisessä kisassa. Tuolloin Mercedeksen Lewis Hamilton kuitenkin pyöräytti hänet pihalle.

Sen jälkeen Albon ajautui alakuloon. Thaimaalaisella on ollut vaikeuksia päästä aika-ajojen kolmanteen osioon, minkä lisäksi hän on ollut kaukana kärkitaistosta.

Tämä on nostattanut esille puheita siitä, että tekeekö Red Bull muutoksia kuljettajakokoonpanoonsa. Viime kaudella Red Bull vaihtoi kesken kaiken Albonin ja Pierre Gaslyn paikkoja tehdastallin ja Toto Rosson välillä.

Kauden ensimmäisissä kisoissa Gasly on esittänyt erittäin pirteitä otteita nykyään AlphaTaurin nimeä kantavassa sisartallissa. Tämä on vain lisännyt puheita siitä, että Red Bull voisi vaihtaa uudelleen kuljettajien paikkoja päittäin.

Viime sunnuntain Britannian toisessa GP:ssä Albon kuitenkin vastasi huutoon. Thaimaalaiskuljettaja nousi yhdeksännestä lähtöruudusta viidenneksi.

– Hänen sunnuntain suoritus oli fantastinen, Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner sanoi tallin verkkosivuilla.

– Hän teki kaiken, mitä pyysimme. Muutama kierros lisää ja hän olisi taistellut Charles Leclercin kanssa neljännestä sijasta. Se, mikä minut vakuutti, oli hänen kisavauhtinsa. Hän oli rohkea ja teki hienoja ohituksia, Horner jatkoi hehkutusta.

Red Bull -pomo muistutti samalla, että 24-vuotias Albon on yhä tuore tapaus formulaympyröissä.

– F1:ssä kyse on itseluottamuksesta. Alexilla ei ole vielä niin paljoa kokemusta, jos vertaa moniin kuskeihin, joita vastaan hän kilpailee. F1:ssä kuljettajat oppivat ja kehittyvät jatkuvalla syötöllä. Max voisi sanoa ihan samaa. Siinä menee aikaa ennen kuin minkään lajin urheilija pystyy haastamaan parhaat. 

– Teemme töitä sen eteen, että saamme kaiken irti niin autosta kuin kuljettajistamme, Horner totesi.

Albon on tällä hetkellä kuljettajien MM-taulukossa kuudentena yhteensä 36 pisteellä. Toinen Red Bull -kuski Verstappen nousi sunnuntain voiton myötä jo taulukossa toiseksi (77 pistettä).

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja