Mainos

Helleraja lähellä viikon keskivaiheilla etelässä

Lämpimimmät lomasäät osuvat tällä viikolla Etelä-Suomeen, missä helleraja on paikoin lähellä keskiviikkona ja torstaina sekä uudelleen viikonloppuna. Pohjoisessa viikko on melko viileä.

Epävakaisen ja viileän maanantain jälkeen sää alkaa lämmetä maan eteläosassa. Lämpötilat ovat tiistaina jo selvästi yli 20 asteen. Lapissa lämpötila jää 15-20 asteeseen.

Hellettä on näköpiirissä viikon keskivaiheilla osassa maata. Edellisen kerran hellelukemiin on päästy pari viikkoa sitten 8. heinäkuuta, kun esimerkiksi Hämeenlinnassa mitattiin 28,5 astetta.

– Keskiviikkona helleraja rikkoutuu todennäköisesti jossain päin eteläistä Suomea. Lämpimintä on etelässä ja itärajalla, sanoo MTV3:n meteorologi Aleksi Jokela.

Sadekuuroja saadaan tiistaina ja keskiviikkona etenkin maan keskiosassa. Torstai ja perjantai ovat pääosin poutaisia päiviä. Torstaina hellelukemiin voidaan päästä vielä etelärannikolla.

Perjantaina sää viilenee hiukan. Maan etelä- ja keskiosassa lämpötila on 20 asteen tienoilla tai hiukan sen yli. Pohjoisessa lämpötila jää 13-18 asteeseen.

Viikonloppuna matalapaine lähestyy Suomea ja sen reitti on vielä epäselvä. Näillä näkymin hellettä voisi olla lauantaina etelässä ja lännessä, pohjoisessa sää on viileää.

Katso keskiviikkoon ulottuvat alueelliset sääennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.