Helinä kohtasi pihallaan keski-ikäisen miehen, jota jahtasi pieni tyttö reppu selässä – erikoinen anastus sai yllättävän käänteen: "Hän sanoi olleensa vähän sekaisin"

Facebookin Vuosaari-ryhmään ilmestyi torstaina julkaisu, jossa etsittiin pientä tyttöä, jolta oli varastettu aamun koulumatkalla puhelin.

Viestin takana oli ryhmän jäsen Helinä Vepsä. Vepsän asuintalo sijaitsi sattumalta lähellä Villa Lill Kallvikinpuistoa, jossa kännykkävarkaus tapahtui varhain aamukahdeksalta.

Vepsä ei itse ollut paikalla varkaustilanteessa, mutta hän kohtasi varkaan ja pienen kolmasluokkalaisen kotipihallaan, kun hän oli lähdössä koiransa kanssa ulos.

Vepsä kertoo, kuinka häntä vastaan juoksi keski-ikäinen tummapukuinen mies kasvomaski päässä ja reppu selässä. Miehen perässä juoksi pieni tyttö huutaen lausetta ”Anna se takaisin”.

Vepsä kertoo pysäyttäneensä tytön, joka totesi järkyttyneenä miehen vieneen hänen puhelimensa. Vepsä lähti koiransa kanssa samaan suuntaan miehen kanssa, mutta vasta lenkin loppupuolella hän törmäsi mieheen uudelleen.

– Hän sanoi anteeksi, että vei puhelimen ja pyysi toimittamaan sen takaisin. Hän sanoi olleensa vähän sekaisin, eikä tiennyt, miksi hän teki niin, Vepsä sanoo.

Aamun tapaus yksittäinen

Vepsä ei ollut törmännyt vastaavaan tilanteeseen aiemmin. Tilanne ei häntä itseään pelottanut, koska hänellä oli iso koira mukana.

– Tottakai säikähdin silloin, kun hän juoksi ohi, ja tyttö itse oli tietenkin säikähtänyt, Vepsä muistelee.

Vepsä ei suuremmin ole huolissaan asuinalueen turvallisuudesta, mutta hänestä vanhempien olisi tärkeää puhua lasten kanssa, miten tällaisissa tilanteissa tulee toimia. Tämän aamun tapaus oli Vepsästä yksittäistapaus.

Vepsä löysi Facebook-ilmoituksen kautta tytön vanhemmat ja puhelin toimitetaan tytölle tämän päivän aikana.

Tapauksesta on tehty ilmoitus poliisille.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja