Helena Koivu on saapunut Suomeen – "En malta odottaa, että pääsen tapaamaan lapseni"

Mikko ja Helena Koivu eroavat – Seiskan mukaan syynä NHL-tähden pettäminen 3:34
Näin Mikko ja Helena Koivun erosta uutisoitiin vuonna 2020.

Helena Koivu on saapunut Suomeen. Hän kertoi asiasta Instagramissa. 

Helena Koivu on saapunut Suomeen. Hän kertoi asiasta Instagramin Tarinat-osiossa, jotka ovat nähtävillä vain  24 tuntia. Päivitysten perusteella hän saapui Suomeen maanantaina.

Toissa viikolla hän kertoi Instagramissa, että odottaa jo kovasti lastensa näkemistä. 

En malta odottaa, että pääsen tapaamaan lapseni, hän kirjoitti. 

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä

Helena ja Mikko Koivun pitkään kestänyt huoltajuuskiista sai kesäkuussa 2023 käänteen, kun parin kolme yhteistä lasta määrättiin muuttamaan Yhdysvalloista isänsä luo Turkuun. Lapset ovat 9-, 8- ja 4-vuotiaita ja ovat asuneet Yhdysvalloissa koko elämänsä. Suomessa he eivät ole käyneet vuoden 2019 jälkeen.

Elokuussa 2023 uutisoitiin myös Minnesotan osavaltion käräjäoikeuden päätöksestä, jonka mukaan Helena joutui muuttamaan pois perheen kodista Edinasta, Minnesotasta, ja palauttamaan Mikolle kuuluvan Chevrolet-merkkisen auton.

– Kirjoitan tämän rakkaan ystäväni Helena Koivun puolesta levittääkseni tietoisuutta ja saadakseni hänelle tukea, jota hän ja hänen lapsensa kipeästi tarvitsevat. Entisenä NHL-vaimona hän oli lastensa ensisijaisena hoitajana ammattijääkiekkopelaajien vaativien aikataulujen vuoksi, sivustolla kirjoitetaan. 

Sivustolla kirjoitetaan, miten Helena on menettänyt käytännössä kaiken: jäänyt kodittomaksi, autottomaksi, ilman rahaa ja sairausvakuutusta sekä kolmea lastaan.

Varainkeruusivuston mukaan Helenalle on tähän mennessä lahjoitettu rahaa jo 1400 dollaria. Sivustolla voi lähettää Helenalle myös rukouksia. 

Koivut menivät naimisiin vuonna 2014. Mikko haki avioeroa helmikuussa 2020. Ex-parilla on avioehto, mutta he olivat sopineet naimisiin mennessään, että avioeron sattuessa Helena saa Mikolta miljoona euroa hänen roolistaan kotiäitinä. Näin turvattaisiin hänen taloudellinen hyvinvointinsa ja turvallisuutensa eron jälkeen.

Helmikuusta 2020 Mikko oli maksanut Helenalle yli 1,1 miljoonaa dollaria ja lisäksi vielä 575 000 dollaria asianajajakuluja. Asiakirjojen mukaan Helena oli käyttänyt käytännössä kaikki nämä varat. Helena on sitä mieltä, että hän ei pysty pitämään elintasoaan yllä ilman Mikon taloudellista lisätukea tulevaisuudessa. 

Hän kertoi myös, että ei ole pystynyt säästämään Mikolta saamistaan tuista mitään. Elokuussa 2023 Minnesotan käräjäoikeuden mukaan Helena ei kuitenkaan ollut oikeutettu lisätukeen, sillä se ei katso Helenan olevan taloudellisesti epävakaassa tilanteessa saatuaan Mikolta jo rahaa.

Oikeus katsoi myös, että Helena on vielä työikäinen ja hänellä on korkeakoulututkinto sekä huomattava työkokemus ajalta ennen avioliittoa. Hän voisi siis hakea töitä ja elättää itsensä.

Lue myös:

    Uusimmat