Helena Koivu paljastaa nyt, miksi ei lähtenyt Suomeen – aikoo valittaa käräjäoikeuden päätöksestä

Mikko ja Helena Koivu eroavat – Seiskan mukaan syynä NHL-tähden pettäminen 3:34
Helena ja Mikko Koivun erosta uutisoitiin vuonna 2020. Avioero on yhä vireillä Yhdysvalloissa.

Minnesotassa asuva Helena Koivu avautuu MTV Uutisille raskaasta elämäntilanteestaan. Hänen kolme lastaan muuttivat oikeuden päätöksellä Suomeen asumaan heinäkuun alussa. 

Helena ja Mikko Koivun pitkään avioerokiistaan saatiin heinäkuun lopussa käräjäoikeuden päätös. 

Helena ja Mikko Koivulla on kolmen lapsensa osalta yhteishuoltajuus. 
Kesäkuussa käräjäoikeus teki päätöksen, että ex-parin lapset muuttavat Yhdysvalloista Turkuun Mikko Koivun luokse. Lapset saapuivat Suomeen isänsä kanssa heinäkuun alussa. 

Minnesotalaisen oikeusistuimen päätöksen mukaan Turku on perheen kolmelle lapselle paras paikka muuttaa asumaan. Ex-pariskunnalla on kolme lasta, jotka ovat 9-, 8- ja 4-vuotiaita.

MTV Uutiset tavoitti Helena Koivun, joka kertoo luovuttaneensa Edinan asunnon takaisin ex-miehelleen. Hän asuu tällä hetkellä Minnesotassa väliaikaisessa asunnossa.

– Olen ollut todella järkyttynyt tästä kaikesta. Erikoisinta tässä on se, että lapseni lähetettiin Suomeen jo ennen tätä omaisuutta koskevaa käräjäoikeuden päätöstä. Minulle sanottiin, että olisin voinut lähteä lasteni mukaan Suomeen, mutta meillä ei ollut siinä vaiheessa lopullista päätöstä raha-asioista, niin en voinut lähteä. 

– Lisäksi käräjäoikeuden päätös antoi meille kuukauden aikaa valmistella muuttoa. Se on todella lyhyt aika siihen nähden, että meidän kaikkien elämä on ollut täällä Minnesotassa 11 vuoden ajan, Helena Koivu kertoo MTV Uutisille. 

Helena Koivu kertoo, että moni on ihmetellyt sitä, miksi hän ei lähtenyt Suomeen lastensa perään. 

– Mihin edes muuttaisin Suomessa, koska Mikon ja hänen lakimiestensä mukaan mikään ei enää kuulu minulle. Tarvitsen aikaa. Olen asunut täällä 11 vuotta ja minulla on minun firmani asiat täällä. Minulla on myös sellainen viisumi, että en voi vain yhtäkkiä lähteä maasta pois. Minun täytyy hakea erillinen lupa, että voin poistua maasta. Tottakai haluan lähteä lasteni luokse ja selvitän asiaa tällä hetkellä. Mutta ennen kaikkea yritän saada heidät takaisin tänne Minnesotaan, heidän kotiinsa.

Helena Koivu pitää outona myös sitä, että lapset on määrätty muuttamaan nimenomaan Turkuun. Tämä tarkoittaisi sitä, että mikäli Helena Koivu muuttaisi Suomeen ja haluaisi olla lähellä lapsiaan, tulisi hänenkin muuttaa Turkuun. 

– Päätöksessä on katsottu vain Mikon etuja. Hänen sukulaisensa asuvat siellä, mutta minulla ei ole Turussa mitään. Siskoni asuu Helsingissä ja vanhempani Virossa, Helena Koivu pohtii.

Koivu kertoo, että hänen on pakko valittaa käräjäoikeuden päätöksestä, vaikka ei enää haluaisi pitkittää tilannetta. 

– Tottakai haluaisin tälle koko sotkulle pian lopun, mutta tämä päätös on vaan ollut niin käsittämätön. Tässä ei ole otettu millään tavalla huomioon lasten etua. 

Helena ja Mikko Koivun avioero ei ole vielä lainvoimainen, vaan asia on edelleen vireillä Yhdysvalloissa. Ex-pari haki avioeroa vuonna 2020.

Lue myös:

    Uusimmat