Heittikö Tommi Mäkinen piikkiä Toyotan ex-kuljettajien suuntaan? – "Ei tullut mitään romua..."

6:06
Monte Carlon MM-rallin voitto lipsahti Tommi Mäkisen Toyotalta Hyundaille.

Tommi Mäkisen johtaman Toyotan rallitallin kausi 2020 starttasi positiivisesti Monte Carlon osakilpailussa, kun kaikki kolme tehdaskuskia ylsivät viiden joukkoon.

Kaksoisvoitto lipesi sunnuntaina, kun Hyundain Thierry Neuville karkasi Sebastien Ogierilta ja Elfyn Evansilta. Kalle Rovanperä ylsi debyyttikisassaan WRC-autolla hienosti viidenneksi.

– Hyvää ajoa Kallelta, ja myös lopputulos on hieno. Tämä kisa ei ole sieltä helpoimmasta päästä aloittaa harjoittelua, Mäkinen hehkutti.

– Emme me mitään ohjeita hänelle antaneet. Puhuttiin kyllä, että ajaa ja katsoo, mitä tapahtuu. Hän ymmärsi itsekin, miten täällä kannattaa ajaa. Ihan turha yrittää ensimmäisellä kerralla mitään ihmeitä tavoitella, Mäkinen jatkoi.

Jos Ruotsissa päästään helmikuun puolivälissä ajamaan MM-rallia, uskoo Mäkinen nuoren suojattinsa vauhdin nousevan.

– Siellä on paljon kotoisammat olosuhteet Kallelle, ja hän voi jo painaa kaasua vähän enemmän.

Vaikka voitto karkasi Toyotalta, oli tulos kuitenkin oivallinen, koska tallissa on vain uusia kuljettajia.

– Tämä oli erittäin hyvä kisa. Kaikki autot tulivat hyvillä sijoilla maaliin. Muutenkin kisa oli kokonaisuutena kustannustehokas, kun ei tullut mitään romua, Mäkinen totesi ja saattoi samalla myös antaa pientä piikkiä viime kauden kuskiensa Jari-Matti Latvalan ja Kris Meeken suuntaan.

Tallipomolla oli myös selvä näkemys, miksi Neuville pääsi karkaamaan sunnuntain neljällä erikoiskokeella. Belgialainen ajoi Monte Carlon haastavissa olosuhteissa jo seitsemättä kertaa, kun taas Ogier ja Evans olivat uuden menopelin ratissa.

– Tämän päivän pätkät olivat tosi nopeita ja piti mennä kaasu pohjassa. Luoton pitää silloin olla kunnossa. Varmaan siinä oli se juttu. Neuville tunsi olosuhteet ja sai ajaa tutulla autolla, Mäkinen mietti.

– Elfyn myös pikkaisen lähti yliajamaan, ja menosta tuli kulmikasta. Se ei ollut enää rentoa vetoa. Sen huomasi, kun hän alkoi kääntää jo kahteen kertaan samaan mutkaan.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja